Ειδησεογραφικό site

Στο σκαμνί η διαπλοκή

81

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το σύστημα της διαπλοκής και τους νταβατζήδες της ενημέρωσης εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να εκδηλωθούν άμεσες και συντονισμένες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τη μαφία της διαπλοκής και το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Οι βαρόνοι της διαπλοκής τρέμουν στην κυριολεξία τη νέα εποχή που έρχεται, μετά τη συντριβή που υπέστη ο πολιτικός τους βραχίονας, και γι’ αυτό άρχισαν να ρίχνουν γέφυρες προς τον Αλέξη Τσίπρα προσφέροντας γη και ύδωρ στη νέα κυβέρνηση.

Βέβαια το κόλπο δεν πιάνει, επειδή ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τον βρόμικο ρόλο που έπαιξαν στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας με στόχο την ολική επαναφορά του παλιού καθεστώτος.

Τα χτυπήματα στη διαπλοκή θα είναι συντριπτικά τόσο σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών όσο και σε επίπεδο ελέγχων και παραπομπών στη Δικαιοσύνη για γιγαντιαία σκάνδαλα, τα οποία για χρόνια παραμένουν στα συρτάρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών, αφού οι βαρόνοι της διαπλοκής που εμπλέκονταν στα σκάνδαλα είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία.

ΤΑ 7 ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

Στις άμεσες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνονται:

  1. Η αποκατάσταση της νομιμότητας στο επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών που είχαν εκχωρηθεί στους διαπλεκόμενους νταβατζήδες της ενημέρωσης. Ο διεθνής διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες προχωράει κανονικά, ενώ παράλληλα ξηλώνεται το παράνομο μονοπώλιο της Digea.
  2. Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη η μαφία των εθνικών εργολάβων που είχαν στήσει καρτέλ και μοιράζονταν τις μεγάλες εργολαβίες, εκτινάσσοντας παράλληλα το κόστος των έργων, με αποτέλεσμα να συντελεστεί η μεγαλύτερη λεηλασία δημόσιου χρήματος.
  3. Αρχίζει η δικαστική διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου με τα ολυμπιακά έργα, τα οποία η ντόπια διαπλοκή χρέωσε στο ελληνικό Δημόσιο σε τιμές τετραπλάσιες του πραγματικού κόστους. Γι’ αυτό η λίστα Λαγκάρντ είναι γεμάτη εθνικούς εργολάβους, οι οποίοι φυγάδευσαν το μαύρο χρήμα, που προέρχεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, στους φορολογικούς παραδείσους και στις ελβετικές τράπεζες.
  4. Ολοκληρώνεται η διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου με τις μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ πρόκειται να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση ασυλίας για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  5. Προχωράει με ταχύτατο ρυθμό η διερεύνηση του κορυφαίου σκανδάλου με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ.

Η εξέλιξη αυτή χτυπάει το σύστημα της διαπλοκής και το πελατειακό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί οι διορισμένοι από τα δύο αυτά κόμματα διοικητές της ΑΤΕ καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα χαρίζοντας δισεκατομμύρια σε διαπλεκόμενους με το σύστημα εργολάβους, μεσάζοντες και αεριτζήδες.

  1. Η παραπομπή των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ένα ακόμα χτύπημα στο παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
  2. Αξιοποιούνται όλα τα πορίσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα καρτέλ στα τσιμέντα, στα τρόφιμα, στο γάλα, αλλά και στην περίεργη μονοπωλιακή διαπλοκή των σούπερ μάρκετ με τις πολυεθνικές, τα προϊόντα των οποίων πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ξηλώσει όλους τους μηχανισμούς που είχαν διαμορφωθεί από το παλιό σύστημα στο ΣΔΟΕ, στις εφορίες και σε άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ριζοσπαστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Το τελευταίο χτύπημα στη διαφθορά και τη διαπλοκή θα έρθει με τις ριζοσπαστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα αλλάζει ο τρόπος επιλογής δικαστών που καταλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις. Με τον νέο νόμο θα οδηγηθούν στην αποστρατεία όλοι αυτοί που είναι για χρόνια γαντζωμένοι σε νευραλγικές θέσεις και βρίσκονταν σε άμεση διαπλοκή με το παλιό πολιτικό σύστημα, για να συγκαλύπτουν τη διαφθορά και να εξασφαλίζουν ασυλία σε συστημικούς απατεώνες.

Σε τροχιά δικαστικής διερεύνησης θα βρεθεί το κορυφαίο σκάνδαλο της διαπλοκής που αφορά τα θαλασσοδάνεια των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών. Μαζί με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε αθροιστικά περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, ενώ αποκαλύπτουν τις σχέσεις διαπλοκής κομμάτων, τραπεζικού συστήματος και μέσων ενημέρωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.