Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 8 Αυγούστου 2015

116

«ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ σήμερα ομάδες ψυχοθεραπείας»! Η πιο εύστοχη ατάκα των τελευταίων μηνών, που ανήκει στον φιλόσοφο και συγγραφέα Στέλιο Ράμφο. Η αλήθεια είναι ότι ένα… group therapy θα ήταν ό,τι πρέπει, σύντροφοι, αυτόν τον καιρό! Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς: Ποιος θα πρωτοαρχίσει την εξομολόγηση; Ποιος άλλος από τον… «είμαι ο Γιάννης και είμαι καλά»; Μόνο που ο Βαρουφάκης έχει βρει την ψυχοθεραπεία του στα ξένα μέσα ενημέρωσης, στα οποία δίνει σωρηδόν συνεντεύξεις –ιδίως από τότε που του πήραν το υπουργείο– με μοναδικό στόχο, πέρα από την ικανοποίηση του ναρκισσισμού του, να εξευτελίζει μια κυβέρνηση της οποίας μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος, αλλά και να εκθέτει τον πρωθυπουργό περισσότερο κι από τη Ζωίτσα!

ΤΟ ΝΕΟ «χτύπημά» του ήρθε μέσω Αυστραλίας! Τόσα χρόνια ζούσε εκεί ο Γιάννης, να μην τιμήσει και τη δεύτερη πατρίδα του με μια… αποκλειστικότητα; Η οποία είναι ότι ο Τσίπρας, όταν βγήκε το περήφανο «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν ήξερε… τι να το κάνει! Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών, μπορεί να μας ζήτησε «όχι», αλλά κατά βάθος ήθελε «ναι»! Το ίδιο επιθυμούσαν και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία και πίεσαν αφόρητα τον Τσίπρα να συνθηκολογήσει, προσέθεσε ο Βαρουφάκης. Ο Γιάννης, όμως, είναι πονηρός και δεν μασάει, γι’ αυτό, όπως είπε στους Αυστραλούς, με το που κατάλαβε ότι κάποιοι υπουργοί έβλεπαν το δημοψήφισμα ως στρατηγική εξόδου και όχι ως στρατηγική μάχης, αποφάσισε να παραιτηθεί, σε περίπτωση που και ο πρωθυπουργός ακολουθούσε την πολιτική της υπαναχώρησης!

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ άντεχε άνθρωπος πια ούτε στην αλλοδαπή ούτε στην ημεδαπή, εξ ου και το άδειασμά σου από το υπουργείο Οικονομικών, γιατί μας το κρύβεις; Που το έχουν μάθει μέχρι και τα… καγκουρό της Αυστραλίας; Με μυστικά και ψέματα group therapy δεν γίνεται, υπουργέ μου! Κι όλα αυτά –που δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει και μάλλον ούτε η τελευταία– από τον άνθρωπο που ψεύδεται ασυστόλως εδώ και εφτά μήνες! Από τον υποστηρικτή του ευρώ, που θα πατούσε ένα κουμπί και θα μας πήγαινε στη δραχμή! Και μάλιστα, με τρόπο οργανωμένο και… κατασκοπικό, που θα ζήλευε και ο Ζεράρ ντε Βιλιέ!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ Βαρουφάκη, πάντως, τον λόγο στο group therapy θα έπαιρνε αναμφίβολα η Κωνσταντοπούλου! Το νέο της πόνημα λέγεται «Αλέξη, μάζεψε τους υπουργούς σου»! Η πρόεδρος της Βουλής, λοιπόν, αφού είδε και απόειδε με τις επιθέσεις συντρόφων της και μη, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία «καρφώνει» δύο υπουργούς της κυβέρνησης, ότι την ενοχλούν και την προσβάλλουν. Ο ένας είναι ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Μάρδας και ο άλλος ο… συνήθης ύποπτος για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Με τον δεύτερο, εξάλλου, η κυρία πρόεδρος έχει και προηγούμενα…

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΔΑ λέει ότι έχει προσβάλει επανειλημμένα και μάλιστα όχι μόνο την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, αλλά συνολικότερα τη λειτουργία και την αυτονομία της Βουλής. Έκανε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος – ξέρετε, την επιτροπή της Ζωής, πώς λέμε το κανάλι της Ζωής και εννοούμε το κανάλι της Βουλής; Αυτό! Βλέπετε, ο Μάρδας, πριν μερικές μέρες, αναγκάστηκε να πει εντός Κοινοβουλίου, καθώς ρωτήθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ότι οι επιτροπές της Ζωής ίσως να έχουν οικονομικό κόστος για το Κοινοβούλιο και άρα για τους πολίτες και μήπως να το ξανασκεφτούμε. Τι λες κι εσύ, σύντροφε Μάρδα; Ποιος είσαι εσύ που θα πάρεις το παιχνίδι της Ζωής από τα χέρια; Τώρα που δεν έχει ψηφοφορίες στη Βουλή, να σας ξενυχτάει και να σας κάνει καψώνια μέχρι το ξημέρωμα, δεν της έμεινε κι άλλη απόλαυση από την επιτροπή της – να της τη στερήσετε κι αυτή δηλαδή;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Πανούση, εκεί δίνει ρέστα. Όπως γράφει στον πρωθυπουργό, «ο έτερος αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησής σας» –προφανώς, δική της κυβέρνηση δεν είναι!– έχει τοποθετηθεί εναντίον της ανοίκεια και πολλαπλώς προσβλητικά, αλλά και εναντίον της άσκησης των αρμοδιοτήτων της. Το καλύτερο, όμως, είναι όταν μιλά για «επιθετική εμμονή» του Πανούση, η οποία γεννά, λέει, πολλές απορίες! Ναι, καλά καταλάβατε, η Κωνσταντοπούλου μιλάει για εμμονές, αλλά… του Πανούση! Εδώ είναι που πέφτουν από τις καρέκλες οι υπόλοιποι σύντροφοι του group therapy, ένας ένας και με… γδούπο!

ΚΑΙ ΕΚΕΙ που αναρωτιόμασταν τελευταία πού χάθηκαν αυτά τα παιδιά της επανάστασης, ο Λεουτσάκος και ο Πετράκος, οι Ηρακλείς του ΣΥΡΙΖΑ, παρηγορούμεθα μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος συχνά πυκνά πιάνει… τηλεοπτικό στασίδι από τα μαύρα χαράματα για την ενημέρωσή μας! Μάλλον από την πολλή χαρά της… «πρώτης φοράς αριστερός υπουργός στο Εθνικής Αμύνης», του διαφεύγει ότι στο εν λόγω υπουργείο έχει να κάνει με στρατιωτικούς που πιάνουν δουλειά από το ξημέρωμα και, όσο να ’ναι, είναι κομμάτι παράδοξο η ηγεσία να εμφανίζεται μετά από δύο τρεις ώρες τηλεοπτικής παρουσίας! Μέχρι και ο Καμμένος τα προσέχει αυτά, δεν στήνεται από τα ξημερώματα στα κανάλια, σύντροφε…

ΤΗΝ ΩΡΑ, πάντως, που οι διαπραγματεύσεις με την πρώην τρόικα… νυν κουαρτέτο –άλλη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης!– κορυφώνονται και ένας ολόκληρος λαός ψάχνει να δει από πού θα του ’ρθει η λυπητερή… Την ώρα που στο Πεδίον του Άρεως και όχι μόνον οι μετανάστες συνωστίζονται και περιμένουν πότε θα τους… μετακομίσουν στον Βοτανικό –προς το παρόν… λιάζονται όπου βρουν, όπως θα έλεγε και η Τασία (σ.σ. Χριστοδουλοπούλου)!–, έχουμε και τον Κουρουμπλή να «τιμωρεί» τους καρκινοπαθείς! Ο υπουργός Υγείας πρότεινε να «τιμωρούνται» με μειωμένη αποζημίωση της θεραπείας τους οι ασφαλισμένοι καρκινοπαθείς, εφόσον παρέλειψαν να υποβληθούν στον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο – πρόταση που προκάλεσε απανωτά εγκεφαλικά σε ολόκληρη την ιατρική κοινότητα της χώρας! Από τους καρκινοπαθείς βρήκατε να εξοικονομήσετε έσοδα, υπουργέ μου;

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, έχουμε έναν ολόκληρο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για κοινωνικά δικαιώματα που οι προηγούμενοι καταπάτησαν και οι σημερινοί θα μας τα… ξαναφέρουν! Λες και τα τελευταία 40 χρόνια, το κοινωνικό κράτος, με όλα του τα λάθη και τις παραλείψεις, δεν το έχτισαν οι προηγούμενοι, αλλά ο Βαρουφάκης, ο Κουρουμπλής κι ο Λαφαζάνης μέσα σε έξι μήνες! Λες και είχαμε ζήσει ποτέ κλειστές τράπεζες και ελέγχους κεφαλαίων και συνωστισμούς ηλικιωμένων, που περιμένουν να πάρουν τα 60 ευρώ.

ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ την παραμικρή αμφιβολία για τη διαπραγματευτική δεινότητα των κυβερνητικών στελεχών, ήρθε ο Ρωμανιάς να μας… αποτελειώσει! Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα να… ξαναπαραιτηθεί και να φύγει από τη θέση του, δήλωσε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του ότι η διαπραγματευτική ομάδα που έχει οριστεί από το Μαξίμου για να συζητά για τις συντάξεις… δεν ξέρει τίποτα για την κοινωνική ασφάλιση! Θαυμάσια! Για την ακρίβεια, είπε ότι «οι άλλοι (σ.σ. του κουαρτέτου, προφανώς) είναι επαγγελματίες, ενώ τούτοι εδώ (σ.σ. οι δικοί μας, προφανέστατα) είναι όχι απλώς ερασιτέχνες, αλλά δεν ξέρουνε καν»!

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ του εξαμήνου, μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ειδικά στον δικό του τομέα, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν ούτε τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση! Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, λέει ο Ρωμανιάς, δηλαδή απλώς να σου δώσουν τον ορισμό, δεν ξέρουν! Καλά που μας το είπατε, να μείνουν ήσυχοι οι συνταξιούχοι! Γι’ αυτό και εκείνος δεν πήγε καν στο υπουργείο την ημέρα της συνάντησης Κατρούγκαλου με τους ελεγκτές του κουαρτέτου, γιατί αρνείται ακόμα και… να τους δει! Η διαπραγμάτευση σε όλο της το μεγαλείο!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ καλά χέρια, κύριε Ρωμανιά, δεν πτοούμεθα εμείς! Και σε τι χέρια, του Κατρούγκαλου! Ο οποίος, την ώρα που καλείται να εφαρμόσει όσα ζητούν οι δανειστές, όπως το άμεσο τέλος των πρόωρων συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη ρήτρα, το τσεκούρεμα δηλαδή, στις επικουρικές, υποστηρίζει ότι εκείνος διαπραγματεύεται μαζί τους, προκειμένου να… απαλύνει τις επιπτώσεις των προηγούμενων μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις! Δεν αφήνετε τα προηγούμενα μνημόνια, σύντροφοι, να ασχοληθείτε λίγο και με το δικό σας, το… αριστερό;

ΜΠΑ! ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ο επαναστάτης Κατρούγκαλος, ο οποίος, έχοντας βολέψει τα ρουσφέτια του και το δικηγορικό του πελατολόγιο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έπιασε τώρα το Εργασίας για να το φέρει… σε σειρά, αφού το διέλυσαν οι προηγούμενοι! Γιατί, όπως μας είπε, η παρουσία των επικεφαλής των θεσμών, που τον επισκέφθηκαν μετά από δική του πρόσκληση, ουδεμία σχέση έχει με την πρακτική προηγούμενων ετών «επικυρίαρχου ελέγχου επί πολιτικών που επιβάλλονταν έξωθεν»! Χρυσές δουλειές θα κάνει μαζί σας ο ψυχοθεραπευτής στο… group therapy, υπουργέ μου!

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ο λόγος για ψυχοθεραπεία, να μην ξεχάσουμε και τη συντρόφισσα Νάντια, η οποία έχει ανάγκη ψυχολογικής στήριξης μετά τα όσα τη βρήκαν λόγω της… μαμάς της! Αυτό σκέφτηκαν και οι σύντροφοί της στο κόμμα, που, αφού προηγουμένως την εγκατέλειψαν να τις… τρώει από παντού, εξέδωσαν με καθυστέρηση ψήφισμα στήριξης της πρώην υπουργού.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ βεβαίως το αίτημα της ίδιας της Βαλαβάνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρξει δημόσια έκφραση στήριξής της από το κόμμα, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της ανάληψης 200.000 ευρώ από τη μητέρα της, λίγο πριν από την επιβολή των capital controls. Έτσι, η ΚΕ του κόμματος… έσπευσε –δέκα μέρες μετά!– να μας διευκρινίσει με ψήφισμα ότι υπερασπίζεται τη συντρόφισσα Νάντια απέναντι στις αήθεις επιθέσεις και να εκφράσει αμέριστη αλληλεγγύη και εκτίμηση στο πρόσωπό της. Σκέψου και να μην την εκτιμούσατε!

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ!

Λούφα και παραλλαγή για τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ! Δέκα χρόνια, λέει, τον ψάχνει η στρατολογία, αλλά δεν βρίσκει τη διεύθυνσή του! Γιατί η τελευταία αναβολή που ζήτησε και πήρε ήταν το 2005! Έκτοτε αναζητείται και αφήνει… κοτσίδα! Ο ανυπότακτος γραμματέας μπήκε στο στόχαστρο βουλευτών της ΝΔ –με πρώτο τον Αυγενάκη, που ανακίνησε το θέμα– οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και παρέθεσαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Κορωνάκης αποφεύγει τη στράτευση, δηλώνοντας ψευδείς διευθύνσεις! Και να δήλωνες καθαρά και ξάστερα ανυποταξία για ιδεολογικούς λόγους, σύντροφε, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι, να το σεβαστούμε, αλλά μην ξεχνάς ότι τη λούφα πολλοί αγάπησαν, τους λουφαδόρους ουδείς!

Πάντως, οι δεσμοί φιλίας που ενώνουν τον Κορωνάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη είναι παλιοί και στέρεοι και χρονολογούνται από τότε που ο σημερινός γραμματέας του κόμματος ήταν συμφοιτητής με τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο παλιός φίλος και σύντροφος, όμως, ήρθε να προστεθεί πλέον στους πονοκεφάλους του Τσίπρα σχετικά με τις επιλογές του, κυβερνητικές και κομματικές! Δεν του έφτανε το plan B του Βαρουφάκη, η Ζωή που του ’χει κάνει τη ζωή πατίνι, η… μάνα της Βαλαβάνη και η ανταρσία των λαφαζανικών, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τη λούφα του Κορωνάκη! Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, πρόεδρε;

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΞΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ…

Την ώρα που ο Τσίπρας παίρνει μικρές αναβολές μέχρι την οριστική ρήξη με τους διαφωνούντες στο κόμμα του, ο κόκκινος Πάνος ξαναπαίρνει το όπλο του και καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το μνημόνιο. Ή, για να είμαστε ακριβείς, να ρίξουν την κυβέρνηση! Όχι, επιμένει ο Λαφαζάνης, εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά μόνον εφόσον σκίσει τα μνημόνια! Να και ο επόμενος του… group therapy! Ο ίδιος, πάντως, επανέλαβε προσφάτως τα γνωστά, ότι δηλαδή μνημόνιο δεν ψηφίζει, ενώ παράλληλα κάλεσε και τους βουλευτές του κόμματος να σταθμίσουν τη στάση τους στη Βουλή, λέει, εκτιμώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Με τη δέσμευση «παραμονή στο ευρώ», σύντροφε, τι γίνεται; Πήγε για… βρούβες, μάλλον!

Και φυσικά, ο Παναγιώτης δεν ξεχνά τη… ρωσική αρκούδα! Υπεραμύνεται των πεπραγμένων του στο υπουργείο και συνιστά στον Αλέξη να μην εγκαταλείψει την πετυχημένη του πολιτική –ξέρετε, αυτήν που δήθεν θα μας έφερνε τα ρωσικά ρούβλια να μας σώσουν από το κακό ευρώ–, καθώς οι ελληνορωσικές σχέσεις, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, έχουν τεράστια στρατηγική σημασία για τη χώρα μας. Γι’ αυτό και εκτιμά ότι το έργο του ελληνορωσικού αγωγού θα πρέπει να παραμείνει, ανεξαρτήτως της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση, λέει! Λες και οι Ρώσοι, εάν και εφόσον υποθέσουμε ότι θα γίνει κάποτε αυτό το έργο, θα το… ακύρωναν λόγω της απομάκρυνσης του Λαφαζάνη από το υπουργείο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.