Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 3 Ιουλίου 2015

84

ΕΥΓΕ, σύντροφοι! Όχι, σας παραδεχόμαστε, τους πιάσατε στον ύπνο τους κουτόφραγκους! Και μαζί με αυτούς και όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, με τη χώρα πλέον σε καθεστώς χρεοκοπίας, με τις τράπεζες κλειστές και τους πολίτες σε αγωνία λόγω της επιβολής ελέγχου κεφαλαίων, σπεύσατε να αποστείλετε στους δανειστές νέες προτάσεις, οι οποίες δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά ένα νέο μνημόνιο!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ είναι να μην ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα, με λίγα λόγια το μνημόνιο «νούμερο δύο», έληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κατά συνέπεια το να ζητάμε νέα δανειοδότηση με την εφαρμογή φυσικά και των ανάλογων σκληρών μέτρων, σημαίνει προφανέστατα ένα νέο μνημόνιο. Τώρα, βέβαια, αν θέλετε να το λέμε πρόγραμμα ή απλώς συμφωνία και όχι μνημόνιο «νούμερο τρία», θα το σεβαστούμε, σύντροφοι, για να μην σας… χαλάσουμε την καρδιά!

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ δε είναι ότι πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης, έτσι όπως τη διατύπωσε ξεκάθαρα ο Αλέξης Τσίπρας με το νέο του διάγγελμα την Τετάρτη, είναι ότι το δημοψήφισμα… μας βγήκε σε καλό! Γιατί, λέει, ήδη μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έσπευσε ο Γιούνκερ να καταθέσει καλύτερες προτάσεις και εμείς καλύτερες αντιπροτάσεις!

ΔΗΛΑΔΗ, το όπλο του δημοψηφίσματος εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε στην καρδιά τους δανειστές! Τώρα, γιατί αλλού πήγε η σφαίρα και… άλλους πήραν τα αίματα –τις ελληνικές τράπεζες, τους συνταξιούχους και όλους τους πολίτες γενικότερα, τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό– μόνον η κυβέρνηση το ξέρει!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, πάντως, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παρά τις συνεχιζόμενες σκληρές αντιδράσεις της πλειοψηφίας των εταίρων-δανειστών εξαιτίας του δημοψηφίσματος, παρά τις σοβαρές ενστάσεις ορισμένων ακόμα και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση, μας ξανακάλεσε να ψηφίσουμε ένα υπερήφανο «όχι», γιατί έτσι, λέει, θα ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.

ΟΧΙ ΣΕ ΤΙ, όμως; Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Μάλιστα, ποιες προτάσεις δηλαδή, γιατί έχουμε χάσει και την μπάλα! Όχι στις προηγούμενες, τις κακές, αυτές που οδήγησαν την κυβέρνηση στη ρήξη και στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και αυτές που απλώς… δεν βρίσκονται πια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί οι δανειστές τις απέσυραν!

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ λοιπόν την Κυριακή να ψηφίσουμε επί μιας πρότασης που δεν υφίσταται, έτσι, για λόγους γοήτρου και επειδή το «όχι» μας στην προηγούμενη, τη μη υπάρχουσα πλέον στο τραπέζι, θα μας εξασφαλίσει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μια καλύτερη και βιώσιμη νέα συμφωνία.

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ, πάντως, ότι το ίδιο πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις 25 του Γενάρη, έχοντας τη λογική ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν και θα μας τα δώσουν όλα, μόνο και μόνο επειδή με την ψήφο μας απορρίψαμε τα μνημόνια και τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μόνο που αυτό το χαρτί δεν μας βγήκε! Όπως δεν μας βγήκε και η λογική της μπλόφας στην μπλόφα, που λέει κι ο Βενιζέλος, την οποία ακολουθήσαμε αυτούς τους πέντε μήνες στις διαπραγματεύσεις…

ΚΥΡΙΑΚΗ κοντή γιορτή τέλος πάντων και ο πρωθυπουργός, όπως δεσμεύτηκε, θα σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού, ακόμα και αν αυτή είναι «ναι» στις μη… ισχύουσες προτάσεις των δανειστών! Ωστόσο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, δεν είναι «πρωθυπουργός παντός καιρού»!

ΕΠΙΣΗΣ, όπως είπαν ξεκάθαρα οι περισσότεροι υπουργοί, αν υπερισχύσει το «ναι» στη συμφωνία, θα σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά θα… πάμε για άλλα! Ενώ, αν υπερισχύσει το «όχι», επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενισχυμένοι. Ελπίζουμε από καρδιάς, το… τραπέζι να είναι ακόμα στη θέση του, σύντροφοι!

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί άμεσα, αν υπάρχει πρόταση βιώσιμη που εξασφαλίσει προοπτική στη χώρα, δέσμευση, πρόεδρε, που δεν συνάδει με το «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» σε περίπτωση που υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα! Προσπαθούμε κι εμείς να βγάλουμε μια άκρη, αλλά δεν βοηθάτε κι εσείς… Τώρα θα πείτε, πώς να βοηθήσετε όταν έχετε απέναντι τον Λαφαζάνη και τα άλλα «κόκκινα παιδιά», για παράδειγμα, να απειλούν ότι θα διαλύσουν το κόμμα! Σωστό κι αυτό!

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ και παρότι η παρούσα στήλη δεν θα μπει στην κουβέντα αν το δημοψήφισμα είναι συνταγματικά νόμιμο ή όχι –στην τελική, η ελληνική Βουλή αποφάσισε ότι θα διεξαχθεί– δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση μιλάει για διχαστικό κλίμα και προβοκάτσιες, την ώρα που τύπωσε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει τυπωμένο πρώτα το «όχι» και μετά το «ναι»!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ πούμε και για τον τρόπο με τον οποίο τακτοποιήθηκαν οι διαδικασίες και οι εκκρεμότητες, προκειμένου να προλάβουμε μέχρι την Κυριακή, με την ψυχή στο στόμα! Να τρέχει η Κωνσταντοπούλου στις 3 τη μαύρη νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει την απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα στον Παυλόπουλο, να αλλάζουμε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επειδή έληγε η θητεία του, ομοίως τη μαύρη νύχτα, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και άλλα τέτοια όμορφα! Πού ήσουν νιότη (σ.σ. πρώτη φορά Αριστερά) που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…

 

Η Ζωή… δικτάτωρ!

Πού να φανταζόταν ο Τσάρλι Τσάπλιν όταν γύριζε ταινία το 1940 για να σατιρίσει τον Χίτλερ, με τίτλο «Ο μεγάλος δικτάτωρ», ότι θα ζήλευε τη δόξα του η Ζωή Κωνσταντοπούλου 75 χρόνια μετά! Γιατί όλα όσα λέγονται για την πρόεδρο της Βουλής –ξέρετε, αυτά τα κακόβουλα ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και λοιπά– είναι φανερό πια ότι δεν ισχύουν. Η Ζωή, δυστυχώς, διέπεται από βαθιά αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και εμμονές και το αποδεικνύει στη Βουλή σε καθημερινή πλέον βάση! Όσο για τον Τσίπρα, είναι βέβαιο ότι τραβάει τα μαλλιά του που δεν της έδωσε ένα υπουργείο, να το κάνει μαντάρα, για να έβρισκε κι αυτός τρόπο να την απομακρύνει μπας και γλιτώσει… κι αυτός κι εμείς!

Τα σχόλια είναι κλειστά.