Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 29 Μαΐου 2015

73

Ε, ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, η ρήξη έρχεται! Μόνο που δεν θα είναι ρήξη εξωτερικού, όπως θα ήθελαν ο Λαφαζάνης και τα άλλα τα παιδιά, αλλά ρήξη… εσωτερικού! Γιατί ό,τι και να μας λέτε, σύντροφοι, εμείς πιστεύουμε ότι τη συμφωνία θα την κλείσετε τελικά. Και καλώς θα την κλείσετε, δηλαδή – ασχέτως που θα μας βγάλετε την ψυχή μέχρι να ’ρθει εκείνη η ώρα! Επειδή όμως όχι απλά οι κόκκινες γραμμές θα ξεθωριάσουν, αλλά… ο κακός χαμός έχει να γίνει, η ρήξη δεν θα είναι μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, μεταξύ κυβέρνησης και κυβερνητικού κόμματος θα είναι! Και για την ακρίβεια, μεταξύ κυβερνητικών στελεχών του κόμματος και συνιστωσών που καταργήθηκαν, αλλά μια χαρά ζουν και βασιλεύουν!

ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ότι μέχρι και ο Γιούνκερ το εντόπισε το πρόβλημα! Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε προσφάτως ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει γίνει, λέει, «πολύ υπεύθυνος» –δεν ήταν από την αρχή με λίγα λόγια, κατά τον φίλο μας τον Γιούνκερ, στην πορεία έγινε!–,  αλλά δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «δεν είναι κανονικό κόμμα και έχει πολλές τάσεις»! Μόνο τάσεις; Από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις! Τόσες διαφορετικές φωνές, τόσες διαφορετικές ιδεολογίες –όσο να ’ναι, ενιαία την ιδεολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τη λες, πώς να το κάνουμε– και τόσα καπετανάτα, ούτε το… «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις» ΠΑΣΟΚ!

ΦΑΝΗΚΕ άλλωστε από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 41% πήρε η τροπολογία που κατέθεσε –παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προεδρικών να την αποτρέψουν– η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία εκφράζει τη διαφωνία των στελεχών της και με τη συμφωνία στο Eurogroup και με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Τώρα θα πει κανείς, ποια συμφωνία; Αυτήν, ξέρετε, της 20ής Φεβρουαρίου, που η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάς είπε (σ.σ. το αυτονόητο) ότι επρόκειτο περί κοινού ανακοινωθέντος και όχι περί συμφωνίας, αυτήν για την οποία η κυβέρνηση δήλωσε ότι… παραπλανήθηκε, επειδή νόμιζε ότι θα συνοδευόταν και από ευρώ, αλλά πού! Γιατί την άλλη, την κανονική, τη συμφωνία-συμφωνία, ακόμα την αναζητούμε, όπως είναι γνωστό!

ΚΑΙ ΠΩΣ να μην πάρει πάνω από 40% η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας του Λαφαζάνη, όταν σε αυτό το κόμμα έχει μαζευτεί ένας αχταρμάς απίστευτος! Καταρχήν, να μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι προέρχονται από την ίδια μήτρα, το ΚΚΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από εκεί και πέρα, έχουμε και λέμε: άλλοι θέλουν την Ευρώπη –με τους δικούς τους όρους, βέβαια– και την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, άλλοι δεν τη θέλουν την Ευρώπη και προτιμούν να γίνουμε… Σοβιέτ και στη μέση όλοι οι υπόλοιποι που πίστεψαν ότι, με το που θα ανέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ολόκληρη η Ευρώπη και η οικουμένη θα προσκυνούσαν το ελληνικό… θαύμα της αντίστασης και θα μας έλεγαν σε όλα «ναι» για να μη μας χάσουν από πελάτες!

ΑΥΤΗ τη στιγμή είναι προφανές ότι το παιχνίδι το έχει πάρει πάνω του ο Τσίπρας και ορθώς. Το θέμα είναι κατά πόσον αρκεί ο Τσίπρας και πέντε έξι στελέχη γύρω του, για να εφαρμόσουν τα όσα θα περιλαμβάνει τελικά η περιβόητη συμφωνία, όταν την κλείσει επιτέλους! Πάντως, μην ανησυχείτε, σύντροφοι, αν περάσει από τη Βουλή και την καταψηφίσουν ορισμένοι βουλευτές σας, μείνετε ήσυχοι – το Ποτάμι είναι εδώ, του Θεοδωράκη. Που μας έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένως ότι θα ψηφίσει όποια συμφωνία κάνει η κυβέρνηση με τους εταίρους μας. Ουδεμία αμφιβολία είχαμε περί τούτου! Όποια κυβέρνηση, όποια συμφωνία και να έφερνε, εσείς θα την ψηφίζατε. Ο καθείς με την αποστολή του σε αυτή τη ζωή…

ΜΙΑΣ και μιλούσαμε για ψήφους, θυμηθήκαμε τώρα μια σχετικά πρόσφατη διαρροή του «κουρασμένου» –ένας είναι ο «κουρασμένος»!–  Καραμανλή, ο οποίος δεν πιστεύει, λέει, ότι ο Λαφαζάνης θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση, ούτε θα πάει κόντρα στην όποια συμφωνία. Ναι, μη φας, έχει γλάρο! Γιατί ο Παναγιώτης, εκτός των άλλων, φρόντισε να μας ενημερώσει για τους ξένους συνομιλητές μας ότι πρόκειται για… μαντρόσκυλα! Πολιτισμός, όχι αστεία! Το δήλωσε ξεκάθαρα από τη βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα χαμόγελα των ξένων αξιωματούχων κρύβουν την πραγματικότητα και ότι μοιάζουν με μαντρόσκυλα που επιτίθενται! Άμα έχεις τέτοιους φιλοευρωπαϊστές μέσα στην κυβέρνηση, την επιτυχία, πρόεδρε Αλέξη, την έχεις εξασφαλισμένη, τι να λέμε!

ΑΠΟ ΠΟΥ προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Όχι, δεν σας ρωτά η στήλη, αγαπητοί αναγνώστες. Ο Λαφαζάνης ρώτησε τους συντρόφους του ή, για την ακρίβεια, τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του… Και δεν είναι και ο μόνος! Μην ξεχνάμε τον Λαπαβίτσα, γνωστό και ως θεωρητικό της δραχμής, αλλά και τον Πετράκο –της Αριστερής Πλατφόρμας και αυτός– που θεωρεί ότι ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί για μια εναλλακτική λύση και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει στο «πάση θυσία στο ευρώ». Ο δε Λεουτσάκος ζητά ξανά άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών –τι λέγαμε πιο πάνω περί Σοβιέτ, αυτό–,  τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις, διαγραφή χρέους και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Και φυσικά, ο Μηλιός, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, διατυμπανίζει ότι, αν δεν πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ, δεν θα πάθουμε τίποτα, όλα μέλι γάλα! Τι να σου κάνει μετά κι ο έρημος ο Παπαδημούλης; Αυτός κι ο Δραγασάκης έμειναν να φυλάνε «Θερμοπύλες» του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ μια υποψία για τον «μου έχεις φέρει ζάλη» Βαρουφάκη την έχουμε εσχάτως! Το είχε πει κι ο ίδιος, άλλωστε, ότι από το να δεχτεί μια εξευτελιστική συμφωνία, προτιμά να φύγει από την κυβέρνηση. Βρε μήπως και προετοιμάζεται σιγά σιγά να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια; Παρότι, όπως μας είπε τις προάλλες, όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά μαζί με τον Αλέξη, τον πρωθυπουργό δηλαδή, «έσκασαν στα γέλια», λέει, με τα σενάρια παραίτησής του! Και πολύ κάνατε, Γιάνη, μόνο η υφήλιος θα γελάει εις βάρος σας, να γελάσει και το δικό σας το χειλάκι λίγο, γιατί όχι;

ΑΝ ΔΕΝ πρόκειται περί προετοιμασίας εξόδου, ε, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Δεν είναι τυχαίο που, όταν ακούνε στις Βρυξέλλες «Βαρουφάκης», άλλοι ανεβάζουν πίεση κι άλλοι κάνουν καινούριο συκώτι από τα γέλια! Και καλά που πετάει πότε μπαρούφες και πότε τορπίλες που του γυρίζουν πίσω ως μπούμερανγκ, αλλά έχουμε και το άλλο πρωτότυπο πλέον, κάθε φορά που τον διαψεύδει η κυβέρνηση, σε χρόνο dt, είναι η αλήθεια, να φορτώνει τελικά τις «τέλειες» ιδέες του Γιάνη στους δανειστές!

Η ΠΡΩΤΗ φορά ήταν με την «τέλεια» ιδέα του –ο Γιάνης την χαρακτήρισε έτσι– να εφαρμόσουμε ΦΠΑ δύο ταχυτήτων ανάλογα με το είδος του χρήματος, αν θα είναι μετρητά ή μέσω κάρτας. Πρώτα μας είπε πως, όταν το άκουσαν οι Θεσμοί, του είπαν «τέλεια ιδέα» και μετά που μάθαμε ότι δεν μπορεί καν να εφαρμοστεί, επειδή δεν το επιτρέπει σχετική κοινοτική οδηγία, το έριξαν στους δανειστές. Δική τους ιδέα ήταν, λέει, και τώρα το μετάνιωσαν! Τα ίδια και χειρότερα με τη… λυπητερή που ο ίδιος ο Γιάνης ανέφερε στους δημοσιογράφους, για επιβολή «μικρού τέλους» στις τραπεζικές συναλλαγές, ακόμα και μέσω ΑΤΜ! Φυσικό ήταν να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, οπότε μέσα σε δύο ώρες η κυβέρνηση όχι μόνο διέψευσε τον υπουργό της και την πήρε πίσω, αλλά απέδωσε και την πατρότητα της πρότασης στους δανειστές! Και μάλιστα, τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε σε αυτή την πρόταση και γι’ αυτό αποσύρθηκε! Εύγε, καπετάν Γιάνη!

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, πολλοί καπεταναίοι! Καπετάν Γιάνης ο Βαρουφάκης; Καπετάνισσα Μπουμπουλίνα η Κωνσταντοπούλου! Ή μήπως υπολοχαγός Ζωή; Ό,τι και να πεις για την πρόεδρο της Βουλής μας, λίγο θα είναι! Πού να βρεις λέξεις να περιγράψεις τέτοια προσωπικότητα; Μετά τις εικόνες απείρου κάλλους έξω από τη Βουλή, με τη Ζωή να… καταχεριάζει αξιωματικό της αστυνομίας, που έκανε τη δουλειά του ο άνθρωπος και δεν επέτρεψε την είσοδο διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο –παρεμπιπτόντως, να μην ξεχάσουμε να ξεκαρδιστούμε, ενθυμούμενοι τους διαδηλωτές, την ώρα που ξεφτίλιζε η Ζωή τον αστυνομικό, να της λένε «μα εμείς δεν θέλαμε να μπούμε στη Βουλή» και να προσθέτουν «μα όχι, δεν έχουμε ψήφισμα να καταθέσουμε»!–, ήρθε και η… προανακριτική επιτροπή για την ΕΡΤ να μας αποτελειώσει!

ΟΧΙ, ΔΕΝ χάσατε επεισόδια, η Βουλή δεν σχημάτισε προανακριτική επιτροπή για το μαύρο στην ΕΡΤ. Απλώς, μόνο με ανάκριση μπορεί να παρομοιάσει κανείς το ύφος και τις ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απ’ όπου πέρασαν από ακρόαση τα… δύστυχα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ. Ότι η Ζωή διαφώνησε ανοιχτά εξαρχής με την πρόταση Τσίπρα, το ξέραμε. Ότι ο Τσίπρας τής πέταξε τα καρφάκια του δημοσίως, μπας και συμμορφωθεί, το είδαμε και συμπάσχουμε μαζί του πλέον! Ότι θα περνούσε, όμως, σχεδόν από… φάλαγγα τον Λάμπη Ταγματάρχη, που προτάθηκε για νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, δεν το είχαμε φανταστεί! Αν και θα έπρεπε, αρκεί να φέρναμε στο μυαλό μας τη Ζωίτσα, ως βουλευτή της αντιπολίτευσης τότε, να περνάει από κόσκινο τον Βενιζέλο σε μια παρόμοια επιτροπή και να τον κάνει να ψάχνει τα χάπια για την πίεση! Στον Ταγματάρχη θα κώλωνε;

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ Ή… ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΟΣ;

Είχατε ακούσει ποτέ υπουργό Οικονομικών μιας χώρας να δηλώνει ότι κατέγραφε τις συνομιλίες στο Eurogroup, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία των ξένων μέσων ενημέρωσης να οργιάζει, ότι κατασκοπεύουμε τους εταίρους μας για να αποδείξουμε ότι μας εκβιάζουν και ότι μας επιτίθενται; Ε, ούτε και αυτοί! Το ακούσαμε όλοι μαζί τώρα, λόγω Βαρουφάκη! Που από τη μια υποτίθεται ότι δήλωσε σε ξένη εφημερίδα ότι κατέγραφε τις δραματικές –έως και παραλίγο να τον δείρουν– συνομιλίες στο επεισοδιακό Eurogroup της Λετονίας τον Απρίλιο και από την άλλη διέψευδε το δημοσίευμα μετά γελώτων, για να παραδεχτεί τελικά ότι τις κατέγραφε στο κινητό του, όχι όμως ως άλλος Αρτέμης Μάτσας, απλώς επειδή δεν κρατούνται πρακτικά, λέει, στις συνεδριάσεις και είπε να τα… κρατήσει ο Βαρουφάκης!

Θα αναρωτηθείτε: Αποφάσισε να κάνει τον γραμματέα του Eurogroup; Όχι, δεν το έκανε γι’ αυτό, ούτε φυσικά για να διοχετεύσει από εδώ και από εκεί τα όσα του έσυραν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του –που το διέψευσε κι αυτό, τίποτα δεν του έσυραν, λέει, μια ωραία ατμόσφαιρα–,   αλλά επειδή θέλει να έχει τα λεγόμενά του με ακρίβεια, προκειμένου να τα θυμάται όταν ενημερώνει τον πρωθυπουργό και τους εγχώριους συναδέλφους του! Απλούστατο! Γιατί δεν το σκέφτηκε και ο Σόιμπλε; Μάλλον αυτός θα έχει πιο δυνατή μνήμη από τον Γιάνη και, όταν έρχεται η ώρα να ενημερώσει τη Μέρκελ, τα λέει από στήθους!

Η ΡΑΧΗΛ ΣΕ ΡΟΛΟ ΛΗΞΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ!

Θέλετε να εργαστείτε σε δημόσιο οργανισμό; Ξεχάστε τις κουμπαριές, γιατί μπορεί να τις βρείτε μπροστά σας! Ειδικά αν πρόκειται να περάσετε από… ανάκριση –παρντόν, από επιτροπή της Βουλής θέλαμε να πούμε, στην οποία μετέχει και η Ραχήλ Μακρή–, καλύτερα να δηλώσετε βαφτιστήρια της Φρειδερίκης, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ζωίτσα, λοιπόν! Γιατί, αν δεν ακολουθήσει τα χνάρια της η καλύτερή της φίλη η Ραχήλ, ποιος θα το κάνει, ο Σαμαράς;

Δεν κέντησε μόνο η Κωνσταντοπούλου επί δέκα ώρες στην επιτροπή που συνεδρίαζε για τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΡΤ, αλλά και η Ραχήλ φυσικά. Με τη διαφορά ότι εκείνη δεν στάθηκε μόνο στον… βασανισμό του Ταγματάρχη, αλλά έπιασε και τα βαφτιστήρια του! Αφού είπε λοιπόν ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στην υποψηφιότητα Ταγματάρχη, η Ραχήλ Μακρή, η οποία αναφέρθηκε βεβαίως στους κοινούς αγώνες της με τη φιλενάδα Ζωή κατά του μαύρου της ΕΡΤ, τάχθηκε και κατά της υποψηφιότητας της σκηνοθέτιδας Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, επειδή δεν πείστηκε, λέει, από την απάντηση της τελευταίας πως δεν είναι… βαφτισιμιά του Ταγματάρχη! Η πλάκα είναι ότι την ρώτησε ξεκάθαρα και η γυναίκα της απάντησε εξίσου ξεκάθαρα ότι δεν έχει νονό τον Ταγματάρχη. Όχι, η Ραχήλ δεν έλαβε, λέει, ξεκάθαρη απάντηση, ούτε πειστική! Είναι τυχαίο που έγιναν οι καλύτερες φίλες Ζωίτσα και Ραχήλ; Όχι βέβαια! Πώς το έλεγε ο Κατσιμίχας; Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.