Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 25 Ιουλίου 2015

98

ΕΥΤΥΧΩΣ, σύντροφοι, που τελειώσαμε με τις δύο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα, γιατί, αν υπήρχε και τρίτη, σας βλέπαμε να πιάνεστε… μαλλί με μαλλί! Και να ήταν μόνο οι σύντροφοι μεταξύ τους! Αυτή τη φορά, ήταν όλοι εναντίον όλων! Όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, οι χαμηλοί τόνοι της πρώτης ψηφοφορίας έγιναν παρελθόν κατά τη δεύτερη της περασμένης Τετάρτης. Αφού μέχρι και ο μετριοπαθής Τσίπρας, πιεζόμενος από την εσωκομματιική του αντιπολίτευση από τη μία, από τα συνεχιζόμενα τερτίπια της Ζωίτσας για να καθυστερήσει τη διαδικασία από την άλλη, αλλά και από τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης, τα πήρε στο… κρανίο και ξέσπασε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ζητώντας του να μην τον διακόπτει!

ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, άλλωστε, είχε ξεσπαθώσει εναντίον του άλλου αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου –ο οποίος προήδρευε για μία ακόμη φορά, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τις πάγιες πλέον συνήθειές της, προτιμά να κατεβαίνει από το βήμα της προέδρου της Βουλής, προκειμένου να αγορεύει ως βουλευτής– ακόμα και ο χαμηλών τόνων Τσακαλώτος! Ο οποίος, ενώ έλεγε και ξανάλεγε πόσο ευγνώμων είναι στον αντιπρόεδρο της Βουλής, που όλη μέρα προστάτευε τους υπουργούς όταν μιλούσαν, το… γύρισε και του επιτέθηκε, ρωτώντας τον αν προεδρεύει ή όχι!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ, επειδή ο συνήθως ήρεμος υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας να απαντήσει στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, άρχισε να μιλά περί μαρξισμού. Προκάλεσε όμως την οργή των βουλευτών του κομμουνιστικού κόμματος, που δεν τον άφηναν να συνεχίσει, λέγοντάς του να αφήσει τις αμπελοφιλοσοφίες γιατί έφερε τρίτο μνημόνιο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των διακπλητισμών με το ΚΚΕ ήταν να… την πληρώσει ο Μητρόπουλος, τον οποίο ο Τσακαλώτος εγκάλεσε ότι δεν προεδρεύει, επειδή τον διέκοπταν συνέχεια! Έτσι, ήρθε η σειρά του Μητρόπουλου να ξεσπάσει –μετά το άγριο ξενύχτι στο οποίο οδήγησε ολόκληρο το Κοινοβούλιο για μία ακόμα φορά η Κωνσταντοπούλου– και να προειδοποιήσει τον Τσακαλώτο να μην προκαλεί, ειδάλλως θα του απαντήσει… για να μάθει να μην του κάνει παρατηρήσεις! Μια ωραία ατμόσφαιρα!

ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας, πάντως, είχε και κάποια μικρά κέρδη για την κυβέρνηση. Κατ’ αρχήν, ο Βαρουφάκης πέρασε στο στρατόπεδο του «ναι», ενώ από τα 123 «ναι» της πρώτης ψηφοφορίας φτάσαμε στα 126, μετά τις απειλές Μαξίμου ακόμα και για διαγραφές! Στάση άλλαξαν, επίσης, άλλοι πέντε βουλευτές, αφού τέσσερις πήγαν από το «παρών» στο «ναι» και ένας από το «όχι» στο «παρών». Παρ’ όλα αυτά, σημειώθηκαν και νέες απώλειες, αφού δύο βουλευτές πήγαν από το «ναι» στο «παρών», αποδεικνύοντας ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι καζάνι που βράζει και ότι το οριστικό ξεκαθάρισμα είναι πια αναπόφευκτο.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ μην είναι, όταν συνεχίζουν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη να το παίζουν σε διπλό ταμπλό, με ρόλο κυβέρνησης και αντιπολιτευσης «δύο σε ένα»; Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι εισηγείται ένα νομοσχέδιο που δεν το πιστεύει, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς! Παραιτήσου τότε, του φώναζαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης – κι ένα δίκιο το είχαν εδώ που τα λέμε! Γιατί, σύντροφοι, αν πρόκειται να συνεχίσουμε το βιολί «ψηφίζουμε συμφωνία και υπονοούμε κατά βάθος πως έτσι και την εφαρμόσουμε να μας… τρυπήσετε τη μύτη», ε, δεν γίνεται δουλειά!

ΟΣΟ ΓΙΑ την Κωνσταντοπούλου, τι είχες, Γιάννη, τι είχα πάντα! Ξανά να καθυστερήσει τη διαδικασία, ξανά να ζητά ψηφοφορία και να… ψάχνει τελικά μέχρι και την ψήφο της, αλλά και πάλι να μην πτοείται! Αυτή τη φορά μάλιστα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού δεν δίστασε να στείλει επιστολή μέχρι και στον Πρόεδο της Δημοκρατίας, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, για να καταγγείλει πραξικόπημα κατά της Βουλής και να ζητήσει από τον Παυλόπουλο να παρέμβει στους ομολόγους του στην Ευρώπη!

Ο ΔΕ Παυλόπουλος, με μια κίνηση αστραπιαία για τα δεδομένα της Προεδρίας, της απάντησε… αδειάζοντάς την κανονικά ότι δεν έχει τη θεσμική και πολιτική δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημά της και ότι, στην τελική, δεν την εμποδίζει κανείς να το κάνει μόνη της, αφού ξέρει ως έγκριτη νομικός –να και τα καρφιά!– ότι η ίδια, ως πρόεδρος της Βουλής, μπορεί να απευθυνθεί ευθέως στους ξένους ηγέτες!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, πάντως, ήταν απολαυστικό έως και… σχιζοφρενικό το να βλέπει κανείς την Κωνσταντοπούλου, αφού πρώτα είχε κάνει «επίθεση» κοπλιμέντων και βαθιάς εκτίμησης στο πρόσωπο του Τσίπρα, να τον χειροκροτά, ακόμα κι όταν εκείνος την εγκαλούσε για τις συνεχιζόμενες τρικλοποδιές της στην κοινοβουλευτική διαδικασία! Ή κάτι… πίνει και δεν μας δίνει ή έχει αρχίσει να φοβάται ότι θα τη φάνε στην επόμενη γωνία με καμιά πρόταση μομφής, όσο κι αν δηλώνει ότι η ίδια δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και ότι κανείς δεν μπορεί να την αναγκάσει να το κάνει.

ΤΟ «δεν παραιτούμαι που να χτυπιέστε», πάντως, το διαπιστώσαμε ξανά και μετά τη συνάντηση που η ίδια ζήτησε και είχε την επομένη της ψηφοφορίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι ότι περίμενε και κανείς ότι θα παραιτηθεί! Επανέλαβε, πάντως, ότι και εκείνη και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε… κοινή στράτευση! Ο πρωθυπουργός το ξέρει;

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, έχουμε και τον «κόκκινο» Λαφαζάνη, ο οποίος όμως δεν μίλησε στη Βουλή την Τετάρτη, αφού ό,τι είχε να πει, άλλωστε, μας το είχε πει νωρίτερα μέσω «Iskra» (σ.σ. της ιστοσελίδας που πρόσκειται στον ίδιο και την Αριστερή Πλατφόρμα), αλλά ήταν μες στα χαμόγελα μετά την ψηφοφορία! Και μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι μια χαρά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, λέει, ενωμένος, με τις διαφορετικότητές του! Τέτοια ενότητα αξιοζήλευτη, σύντροφε, είναι να μην την καμαρώνεις;

ΤΩΡΑ, ΑΥΤΗ η ατάκα Λαφαζάνη –που απαντούσε στις σκληρές προειδοποιήσεις Τσίπρα, να πάψουν να κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής, αφού δεν έχουν καν εναλλακτική– ότι δεν χρειάζονται αυτές τις κρίσιμες ώρες υψηλοί τόνοι και απειλές, εμάς γιατί μας ακούγεται ως… παράκληση να μη διασπαστεί το κόμμα και βρεθούν οι αντιφρονούντες σε… κενό αέρος; Γιατί, κακά τα ψέματα, σύντροφοι, άντε και κάνατε το κόμμα της δραχμής ή της… αξιοπρέπειας –όπως θέλετε, πείτο το–, το θέμα είναι να βρείτε και ψηφοφόρους, για να μπείτε και στη Βουλή στις επερχόμενες, όπως όλα δείχνουν, εκλογές!

ΠΑΝΤΩΣ, στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, πριν από την Ολομέλεια, η χαλαρή κουβεντούλα και τα χαμόγελα μεταξύ Λαφαζάνη, Πετράκου και Ραχήλ Μακρή έκλεψαν την παράσταση! Είναι αυτό που λέμε: όταν η Αριστερή Πλατφόρμα συνάντησε την πρώην Ακροδεξιά, για λίγο «είδα φως και μπήκα» νεόκοπη συριζαία και νυν και αεί… θαυμάστρια των γουναράδικων! Νέα ήθη, νέα έθιμα! Πού θα πάει, θα συνηθίσουμε…

ΑΥΤΟ ΠΟΥ θα μας στείλει αδιάβαστους, όμως, είναι ότι σχεδόν το σύνολο των βουλευτών μας, ανεξαρτήτως κομμάτων, βρίσκει ευκαιρία κάθε φορά να πει το μακρύ και το κοντό του και γενικά οτιδήποτε άλλο, που ουδεμία σχέση έχει με το υπό συζήτηση θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη λογική τού «ό,τι θυμάμαι χαίρομαι»! Έτσι, είχαμε τον Καμμένο να απειλεί τον Βενιζέλο για τους χειρισμούς του στο θέμα των υποβρυχίων, προκαλώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και να ρίξει και την κυβέρνηση, άμα θέλει, παρά να ελπίζει σε παραγραφή των… αμαρτιών του! Γιατί ο Καμμένος δεν μασάει, ως γνωστόν, και δεν διαπραγματεύεται την κάθαρση! Όλοι στον εισαγγελέα, αδιαπραγμάτευτα και χωρίς συναλλαγές!

ΜΗΠΩΣ να το πάρεις αλλιώς, συγκυβερνήτη του τρένου, μπας και τα πάρει στο κρανίο καμιά μέρα η αντιπολίτευση, στην ευγενή χορηγία της οποίας συνεχίζετε να στηρίζεστε για να κυβερνήσετε και αποφασίσει όντως να σας ρίξει; Γιατί, όπως είπε και ο Άδωνις, στη συνεδρίαση των επιτροπών, «προσέξτε μην καταψηφίσουμε και σας στείλουμε σπίτια σας»!

Ο ΑΔΩΝΙΣ, πάντως, δεν έμεινε μόνο στις απειλές και τις κατηγορίες περί αριστερού μνημονίου, που είναι το χειρότερο απ’ όλα, όπως είπε, αλλά επιτέθηκε προσωπικά και στην υπουργό Θεανώ Φωτίου, καλώντας την να απαντήσει αν έχει φέρει στην Ελλάδα τα λεφτά της από το εξωτερικό! Το σπίρτο άναψε όταν η Φωτίου τοποθετήθηκε για το θέμα των πλειστηριασμών, η οποία απάντησε σε έντονο ύφος, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι μια γνωστή λάσπη που ξεκίνησε με τον ΕΝΦΙΑ και δηλώνοντας ότι για τα λεφτά που είχε στην Αγγλία από το 1991, που εργάζεται, «από τις 100.000 λίρες, εντός των τριών τελευταίων ετών έφερε τις 50.000 λίρες» στην Ελλάδα! Εύγε! Σας είμαστε ευγνώμονες για την προτίμησή σας!

ΝΑΝΤΙΑ, Η ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ: ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ!

Αντί να ενισχύσει την… περήφανη παραίτησή της λόγω της αντίθεσής της με τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, έχοντας την ευθιξία να πει ότι παραιτείται, και επειδή την κατηγορούν για τα λεφτά που σήκωσε η μητέρα της λίγο πριν τους ελέγχους κεφαλαίων και αναλαμβάνοντας την ευθύνη, εκείνη πέταξε την μπάλα σε άλλα γήπεδα! Η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τους χειρισμούς της μητέρας της και διαβεβαιώνοντάς μας ότι η γερόντισσα των 85 ετών από το Ηράκλειο Κρήτης, ως άλλος… Στίγκλιτς, τα κάνει όλα μόνη της, έχει λογαριασμούς σε πέντε τράπεζες και «σπάει» και τις καταθέσεις της, φρόντισε να δηλώσει ότι την παρακολουθούν τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ!

Και αυτό το είπε έτσι… ανέμελα, αφού είχε ζητήσει να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο, για να αποκαλυφθεί αν και πότε μίλησε με τη μητέρα της, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι την ακούνε «βαλιτσάκια από τότε που έγινε υπουργός»! Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι υπάρχουν «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που έλειπαν από την καταμέτρηση, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Το αίμα στο κεφάλι τού ανέβηκε –και δικαίως– του Πανούση, ο οποίος με ανακοίνωση του.

υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έβαλε τη Νάντια στη θέση της, επισημαίνοντας ότι ως υπουργός όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες…

ΡΑΧΗΛ: ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΖΩΗ!

Όποιος δεν εμπέδωσε τα περί κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος της Κωνσταντοπούλου, είχε την ευκαιρία να τα ακούσει σε επανάληψη, για να τα εμπεδώσει, από την κολλητή της φιλενάδα Ραχήλ Μακρή! Η νεόκοπη συριζαία, που τη βλέπουμε οσονούπω σε άλλες γειτονιές και κοινοβουλευτικές ομάδες, μη σας πούμε και… σπίτι της, και για την οποία έδωσε προσωπική μάχη ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά, για να την επιβάλει στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη –δεν θα βαρεθούμε να το λέμε, πρόεδρε, οι κακές επιλογές πληρώνονται–, δίνει τα ρέστα της τον τελευταίο καιρό! Βαρέλι δίχως πάτο!

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα εξευτελιστικά σχόλια για τους νυν συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ, τις σκληρές επιθέσεις στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τα… περαστικά που έστελνε μέσω facebook «στα ροζ και γαλάζια τρολ» ή μήπως το «ραντεβού στα γουναράδικα»; Και τι δεν έχει πει το στόμα της, της… επαναστάτισσας! Ακολουθώντας λοιπόν τον δρόμο που χάραξε η Ζωή, μας είπε και εκείνη ότι διαπράττεται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αλλά το πήγε και ένα βήμα παρακάτω, καθώς δήλωσε ότι παρακάμπτεται η θέληση του έθνους «από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους»! Τώρα, μάλιστα! Τα συμπληρώσαμε τα κενά! Τρομοκράτες τούς είπαμε. Εκβιαστές τούς είπαμε. Δολοφόνους δεν τους είχαμε πει ακόμα! Να ακούνε Ραχήλ η Λαγκάρντ και ο Γιούνκερ και να ανοίγει η ψυχή τους!

Τα σχόλια είναι κλειστά.