Ειδησεογραφικό site

Στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ, η αναστολή χρηματοδότησης της «Χρυσής Αυγής»

36

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η συζήτηση της αίτησης της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με την οποία πραγματοποιήθηκε η αναστολή της χρηματοδότησής της.
Να σημειωθεί ότι η αίτηση της Χρυσής Αυγής συζητείται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ένα χρόνο και μια μέρα μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην περιοχή της Αμφιάλης από τον υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος δηλώνει, Γιώργο Ρουπακιά.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνέρχεται με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Φιλοκτίμονα Αρναούτογλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, η οποία ήταν εισηγήτρια και στην απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητούσε την αναστολή της υπουργικής απόφασης για την προσωρινή παύση χρηματοδότησής της.
Η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Φεβρουάριο προσέφυγε στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι η αναστολή της χρηματοδότησής της είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Τα σχόλια είναι κλειστά.