Ειδησεογραφικό site

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση-Πολώνεται το κλίμα με φόντο την κάλπη

43


Μέρα με την μέρα ανεβαίνουν οι τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές. Από την φαρέτρα των κομμάτων έχουν βγει τα βέλη, φέρνοντας στην επιφάνεια παλαιότερες δηλώσεις, ενώ παράλληλα τονίζονται με έμφαση τα διλήμματα  για τους ψηφοφόρους.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο εκτός από την «σταθερότητα», που τίθεται με εμφατικό τρόπο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προβάλει προηγούμενες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως την «Αργεντινή», το «ευρώ δεν είναι φετίχ», ενώ σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται πως η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Στο Μαξίμου ανεβάζουν τους τόνους, καθώς φοβούνται τόσο τη χαλαρή ψήφο, την αποχή, αλλά και την ψήφο της οργής, καθώς τα αποτελέσματα της Κυριακής, θα είναι πολιτικά και ίσως δρομολογήσουν εξελίξεις, κυρίως στα κόμματα.

Χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα,επανέλαβε τη φράση «σταθερότητα ή πισωγύρισμα» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η σταθερότητα δεν είναι κομματικό δίλημμα, είναι ανάγκη που έχει η χώρα για να προχωρήσει, για να μην ξανακυλήσει στην κρίση και στα μνημόνια».

Και διερωτήθηκε:«ποια μνημόνια να σκίσουν; Αυτά που ήδη ξεπερνάμε;»

«Μήπως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το σχέδιο Ζ που προέβλεπε έξοδο από το ευρώ; Αυτό το σχέδιο που αποτρέψαμε;» είπε ο κ. Σαμαράς.

Σήμερα η Νέα δημοκρατία πήγε ένα βήμα παραπέρα, καλώντας τον λαό να συγκρίνει το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός με την ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει προετοιμασμένο για κάθε εξέλιξη, άρα ακόμη και για ενδεχόμενο Grexit.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζονται στα ακόλουθα:

1. έξοδος από την Ευρωζώνη
2. αποχώρηση από το ΝΑΤΟ
3. αύξηση φορολόγησης για τις επιχειρήσεις
4. ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων
5. κρατικοποίηση τραπεζικού συστήματος
6. ανεμπόδιστη είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα

Η ΝΔ σημειώνει ότι -βάσει της διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ- προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Αριστεράς «δεν θα αποτελεί το νόμισμα -παρότι δηλώνει ότι προτιμά το ευρώ- αλλά οι ανάγκες, όπως λέει, του λαού της χώρας». «Και επ’ αυτής της ανάγκης δηλώνουν ότι “δεν εκβιαζόμαστε” και “είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη”, όπως αναφέρει. Άρα και για ενδεχόμενο Grexit», συμπεραίνει.

Από την πλευρά του και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα ανεβάζει στα ύψη το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης, ταυτίζοντας τη συγκυβέρνηση με την Μέρκελ.

Επιμένει, στα περί εκλογές- δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σαμαρά, με τον Βενιζέλο αλλά με την ίδια την Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι: με τα μνημόνια ή με την εθνική κυριαρχία. Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με την πολιτική της καταστροφής ή με την ανατροπή της».

Ο Α. Τσίπρας από την Πάτρα έκανε άνοιγμα προς το ΚΚΕ, με αφορμή τη μάχη που θα δώσει για τον δήμο της πόλης ο υποψήφιος του Περισσού Κώστα Πελετίδη, τον οποίο ανακοίνωσε πως στηρίζει.Ωστόσο η πρόταση του δεν αντιμετωπίσθηκε θετικά από το κόμμα και τον ίδιο τον κ. Πελτίδη, που υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν κάνει παζάρια».

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξεπέλυσε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, που τον χαρακτήρισε «Μαυτογιαλούρο», εξ αιτίας των χθεσινών εξαγελλιών του, αλλά και με αφορμή την κριτική που άσκησε η Ν.Δ. σήμερα στην διακήρυξή του για τις ευρωεκλογές.

«Χθες ο κ. Σαμαράς ως νέος μαυρογιαλούρος μας γέμισε με θα και υποσχέσεις. Κατ’ ουσίαν «έσκισε» το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους των τελευταίων ετών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πολιτική των λουκέτων, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων, της διάλυσης της υγείας και της διάχυσης της φτώχειας δεν καμουφλάρονται, την ένιωσε ο λαό μας στο πετσί του».

Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στέλνει μήνυμα στήριξης της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, λέει σε όσους του εύχονται για την ονομαστική του εορτή:«Να στηρίξουμε την παράταξή μας», σημειώνοντας ταυτόχρονα, πως «όσο ισχυρότερη είναι η Ν.Δ. τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η αναγκαία για τον τόπο πολιτική σταθερότητα».

Στο αυτοδιοικητικό επίπεδο,οι κόντρες παίρνουν διαστάσεις, με τις ψήφους της «Χρυσής Αυγής» να βρίσκονται στη μέση. Ο Γιώργος Καμίνης άφησε αιχμές πως η πλευρά Σακκελαρίδη της «κλείνει το μάτι», ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε τώρα, πως  «δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη ναζιστές»…Το ζητούμενο από την Κουμουνδούρου είναι να μην στηριχθούν Καμίνης και Σγουρός, υιοθετώντας ίσως, την τακτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.