Ειδησεογραφικό site

Στο εδώλιο ο Καμμένος για το «λιντσάρισμα» στον Πάχτα

40

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο αναμένεται να καθίσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ κατηγορείται ότι προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να «λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα».

Μετά από αυτό το συμβάν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Τι υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος

«Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία; Το αδίκημα για το οποίο κατηγορούμαι είναι ότι σε μια συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πήραν αρσενικό, τους προέτρεψα να λιντσάρουν το Δήμαρχο κ. Πάχτα. Τους προέτρεψα να λιντσάρουν στην ιδιωτική συζήτηση!» είχε πει ο Πάνος Καμμένος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του ενώ άφησε και αιχμές για το πώς λειτούργησε η δικαιοσύνη: «Και ερωτώ: Ποιος κίνησε τη διαδικασία; Ο Εισαγγελέας; Όχι βεβαίως, κύριε Πρόεδρε. Για πρώτη φορά λειτούργησε το twitter στην Ελλάδα. Ο διορισμένος και πληρωμένος από το ελληνικό δημόσιο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μουρούτης, ανήρτησε «τιτίβισμα», tweet, το οποίο έλεγε: «Πολιτικός Αρχηγός ζητά από πολίτες να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι ο Εισαγγελέας θα επιληφθεί…». Ο τέως συνάδελφός μου στη ΔΑΠ, ο Εισαγγελέας κ. Μαδεμλής έκανε πράξη την προτροπή του κ. Μουρούτη.

Διέταξε προκαταρκτική εξέταση και – αν θέλετε – καλώς το έπραξε, εάν έτσι έκρινε νομικά. Αλλά έκανε και κάτι άλλο: Απαγόρευσε σε εμένα να απολογηθώ, κατά παράβαση του άρθρου 20 του Συντάγματος, για μια φράση για την οποία θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί πολλοί.

Η ίδια η Νέα Δημοκρατία στις 22-2-2013 αναρτά από το Γραφείο Τύπου ανακοίνωση που λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών». Δεν διέταξε εκεί τη σύλληψη του Γραφείου Τύπου στο οποίο προΐστατο» είπε μεταξύ άλλων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.