Ειδησεογραφικό site

Στο εδώλιο οι 32 για τις μίζες των γερμανικών αποζημιώσεων

20

Σε 32 από τα συνολικά 34 εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων δείχνει το εδώλιο με πρόταση του στο αρμόδιο
Δικαστικό Συμβούλιο ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ευστάθιος Βεργώνης.

Πληροφορίες τον θέλουν να εισηγείται να παραπεμφθούν στρατιωτικοί και γνωστά επιχειρηματικά ονόματα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, με εξαίρεση την σύζυγο του εμπόρου όπλων κ. Π. Ευσταθίου και τον Γ. Αγουρίδη.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ηχηρές παρουσίες όπως οι επιχειρηματίες Μιχαήλ Ματαντός και  Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, -οι Λυγινος και Οσβαλντ καταζητούνται- ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, γνωστοί επιχειρηματίες, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου, συνδεόμενος άρρηκτα με την πλευρά των Γερμανών και εμπλεκόμενος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.