Ειδησεογραφικό site

Στο εδώλιο ξανά σήμερα ο 27χρονος που έσπειρε τον θάνατο στην πρεμιέρα της ταινίας «Batman»

37

Τρία χρόνια, αφότου ο Τζέιμς Χολμς έσπειρε τον πανικό, σκοτώνοντας δώδεκα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους εβδομήντα, κατά τη διάρκεια μιας τρομακτική επίθεσης στην πρεμιέρα της ταινίας Batman: «The Dark Night Rises», στην περιοχή Aurora του Colorado, ο 27χρονος εμφανίζεται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να κριθεί ένοχος, καθώς δεν έχει σώας τας φρένας, ενώ οι δημόσιοι κατήγοροι επιχειρούν να αποδείξουν πως ήξερε τι έκανε. Αν οι τελευταίοι δικαιωθούν, ο 27χρονος αντιμετωπίζει καταδίκη σε θάνατο. Ισχυρίζονται πως πέρασε μήνες αγοράζοντας όπλα και χιλιάδες φυσίγγια, ενώ προμηθεύτηκε και με πανοπλία σώματος, αστυνομικού τύπου. Αν ο Χολμς δεν βρεθεί ένοχος λόγω παραφροσύνης, που θα καταδικαστεί επ’ αόριστον σε κρατικό ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Η υπόθεση είχε σοκάρει την Αμερική και όλο τον κόσμο, καθώς ο νεαρός είχε μπει στην κινηματογραφική αίθουσα, είχε πετάξει δακρυγόνα και στη συνέχεια είχε αρχίσει να πυροβολεί με ένα αυτόματο όπλο τους τρομοκρατημένους θεατές. Όταν αυτό κόλλησε, έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο και συνέχισε το θανάσιμο έργο του.

Η επιλογή των ενόρκων διήρκεσε περισσότερους από τρεις μήνες, καθώς έγινε επιλογή από 9.000 άτομα, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror. Τελικά επελέγησαν δώδεκα ένορκοι- και δώδεκα αναπληρωματικοί, ανάμεσά τους και ένας επιζήσας από τη σφαγή του 1999 στο λύκειο Κολουμπάιν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.