Ειδησεογραφικό site

Στουρνάρας: Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για μια καλύτερη οικονομία-Φέραμε τα καλυτέρα αποτελέσματα προς όφελος του ελληνικού λαού

38

«Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για μια καλύτερη οικονομία, για ένα καλύτερο υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης».

Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κάρολο Παπούλια, παρουσία του νέου υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους και εξερχόμενος της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι η νομισματική σταθερότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

«Εγώ αυτά θα υπηρετήσω από τώρα και στο εξής. Θα βοηθάω την κυβέρνηση στα πλαίσια της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας και του ευρωσυστήματος».

Ο κ. Στουρναρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η οικονομία έχει μπει σε καλύτερη πορεία και σημείωσε πως το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό «φέραμε τα καλυτέρα αποτελέσματα προς όφελος του ελληνικού λαού».

Από πλευράς Εκκλησίας, τον κ. Στουρνάρα όρκισε ο επίσκοπος Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

Όταν τον χαιρέτησε ο κ Χαρδούβελης, ακούστηκε να λέει προς τον κ. Στουρνάρα, σχολιάζοντας το μεγάλο ύψος του Επισκόπου ότι «η Εκκλησιά δείχνει το ύψος των δυσκολιών», για να πάρει την απάντηση από τον ιερέα «καλά τα πήγε»- αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας, φανερά ευδιάθετος, αντέδρασε λέγοντας, «είναι αυτό που λέμε δώσαμε, δώσαμε», εννοώντας πως ένας νέος κύκλος μόλις άνοιγε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.