Ειδησεογραφικό site

Διαψεύδει ο Στουρνάρας μετά την θύελλα για αποχώρηση του από το ΥΠΟΙΚ-Τι λένε τώρα στενοί του συνεργάτες

278

Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης  Στουρνάρας τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, επειδή είναι ενοχλημένος για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία του επέρριπταν ευθύνες για το αποτέλεσμα των ευροεκλογών.

Οι πληροφορίες αυτές, είδαν το φως της δημοσιότητας αποδιδόμενες σε στενούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα φερόταν να είχε δηλώσει:«προσωπικά δεν επιθυμώ να παραμείνω, δεν θα γίνω σάκος του μποξ και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου.Κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη».»

Όπως ανέφεραν οι στενοί συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες, όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ.

Μετά την θύελλα που ξέσπασε από τις αρχικές διαρροές, οι συνεργάτες του προσπαθούν να τα μαζέψουν. Όπως λένε τώρα, ο κ. Στουρνάρας «συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στο υπουργείο Οικονομικών», παρά την έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, που φέρεται να έχει εκφράσει για την αμφισβήτηση που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες.

Οι ίδιοι συνεργάτες προσθέτουν ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισεκ. ευρώ η κάθε μια).

Εξάλλου, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.