Ειδησεογραφικό site

Στουρνάρας: Βγαίνουμε από την ύφεση

46

Η Ελλάδα δημιουργεί τις συνθήκες για έξοδο από την παρατεταμένη ύφεση και κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας, σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αποκαθίσταται με ταχύτατους ρυθμούς, κάτι που αντανακλάται τόσο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων που υποχωρούν αλλά και στην πρόσφατη έξοδο στις αγορές, από το ελληνικό Δημόσιο και από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες.

Αναλύοντας την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι η μέχρι στιγμής αύξηση των εξαγωγών δεν αντανακλά τη μεγάλη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, κάτι που απέδωσε στην έλλειψη εξαγωγικής πίστης για τους Έλληνες εξαγωγείς, «κατάλοιπο της κρίσης», όπως υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση, ο κ. Στουρνάρας, αφού ανέλυσε τις ενέργειες της ελληνικής προεδρίας για την τραπεζική ένωση, υπογράμμισε ότι η οικονομική ένωση και ιδίως η νομισματική ένωση είναι ατελής χωρίς πλήρη ενοποίηση του πλαισίου λειτουργίας του χρηματοοικονομικού κλάδου στις χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.