Ειδησεογραφικό site

Στον υπουργό Παιδείας τα 2.000 ονόματα κατόχων πλαστών τίτλων σπουδών

29

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, απέστειλε στον υπουργό Παιδείας λίστα με 2.000 ονόματα ατόμων που κατέχουν παράνομους τίτλους σπουδών οι οποίοι εκδόθηκαν από ιδιωτικά σχολεία στην Ήπειρο, προ δεκαετίας. «Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι διορισμένοι στο Δημόσιο ή πρόκειται να διοριστούν, καθώς οι τίτλοι σπουδών τους εξακολουθούν να ισχύουν» μας λέει ο Μ. Κουρουτός.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κουροτός, αν και τα απολυτήρια αυτά έχουν εκδοθεί την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 από αυτά έχουν ανακληθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι σπουδών, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά σήμερα ως προσόν διορισμού στο δημόσιο, ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα!

Όπως ανέφερε στον υπουργό Παιδείας ο κ. Κουροτός, ήδη τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για τα 2.000 «μαϊμού» πτυχία στην Ήπειρο, έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και στην Κομισιόν, ώστε να αξιολογήσει η Ε.Ε. την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση της χώρας και στην αγορά εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.