Ειδησεογραφικό site

Στον “πυρετό” της προεδρικής εκλογής-Θολό το τοπίο μετά τις νέες δηλώσεις ανεξάρτητων βουλευτών

200

Λίγα 24ωρα πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις πολλών ανεξάρτητων που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.Τί δήλωσαν στο ΣΚΑΙ Τατσόπουλος, Μελάς, Ιατρίδη, Παραστατίδης

Εντείνονται οι διεργασίες ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, την ώρα που το τοπίο σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, παραμένει θολό, καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Μελάς: Δεν εμπιστεύομαι το ΣΥΡΙΖΑ να σώσει τη χώρα

«Αν κάποιος μου υποσχεθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έστω μια μικρή ανάσα στον λαό δεν είχα θα αντίρρηση να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβάμαι μήπως οδηγήσει στην Ελλάδα σε ένα χειρότερο δρόμο. Ο Βαρουφάκης (προσκείμενος στη μείζονα αντιπολίτευση οικονομολόγος) είπε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι καλύτερα να μην εκλεγεί. Η κ. Μέρκελ προτιμά φρέσκια κυβέρνηση για επιβάλει τις απόψεις της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μελάς. « Όλα τα κόμματα να βάλουν πάνω από όλα τον ελληνικό λαό και όχι να κοιτάει ο καθένας την καρέκλα του» τόνισε ο Παναγιώτης Μέλας στο ΣΚΑΙ

Ιατρίδη: Θα ψηφίσω με βάση το συμφέρον της χώρας

«Θα ψηφίσω με βάση το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων. Θα απολογηθώ μόνο στη συνείδηση μου και στο δωδεκανησιακό λαό, μακριά από κόμματα και εξαρτήσεις και θα πράξω αυτό που πιστεύω εγώ καλό για τον τόπο μου» σημείωσε από την πλευρά της η Μίκα Ιατρίδη.

«Η συζήτηση έχει απομακρυνθεί από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όποιος επιλέξει είτε υπέρ η κατά δεν θα πρέπει να θεωρηθεί λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης… Στην πλάτη των ανεξάρτητων βουλευτών έχει πέσει δυσανάλογο βάρος» δήλωσε η βουλευτής.

Η κ. Ιατρίδη δήλωσε έτοιμη να ανταλλάξει απόψεις με όποιον επικοινωνήσει μαζί της. «Σέβομαι τον κ. Δήμα, αλλά μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει η επόμενη ημέρα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» επισήμανε.

Δεν ψηφίζει για Πρόεδρο ο Παραστατίδης

«Δεν θα υπηρετήσω μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα στη δυστυχία και την ανέχεια. Δεν πρόκειται να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας το έχω πει εδώ και πολύ καιρό» τόνισε με τη σειρά του ο Θόδωρος Παραστατίδης.

Επιμένει στο “όχι” ο Τατσόπουλος

Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε μέσω του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα είμαι ούτε Ιφιγένεια, ούτε Σωτήρας της χώρας… Να κατέβουμε ενωμένοι και να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αφήσουμε τα παραμύθια».

Ερωτηθείς αν κάποιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, ο κ. Τατσόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν «με έχει πάρει κανείς δεν με έχει πλησιάσει κανείς και δεν είμαι και προσεγγίσιμος». «Ό,τι και να ψηφίσω δύσκολα θα κυκλοφορώ στους δρόμους» σημείωσε δε.

«Έχουμε δυο αρχοντοπούλα, τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, το πρώτο μιλάει για ‘μαξιλαράκια’, ‘ξαπλώστρες κοινοβουλευτικές’ που θα τον βοηθήσουν στα δύσκολα , το άλλο αρχοντόπουλο λεει ότι οποίος παρεκκλίνει στο παραμικρό θα τον λέμε ‘αργυρώνητο ή αποστάτη’, λένε το ίδιο με αυτόν τον τρόπο, απεκδύονται των δικών τους ευθυνών, και την ευθύνη θα έχουν μια δράκα βουλευτών που θα είναι είτε ‘αποστάτες’ ή ‘μειοδότες’. Ο ένας θα με πει ‘αποστάτη’ και ‘θεατρίνο της ‘τελευταίας ώρας’ αν ψηφίσω Πρόεδρο, ο άλλος θα με πει ‘εθνικά ανεύθυνο’» παρατήρησε.

«Τα συμφέροντα του έθνους να τα σκεφτεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό λέμε κι εγώ, και άλλοι επτά βουλευτές» πρόσθεσε.

«Οι αγορές γελάνε και με τον Σαμαρά που λεει ότι σκίζει τα μνημόνια, οι αγορές γελάνε με το πολιτικό επίπεδο της χώρας, και οι δυο παίζουν στον αστερισμό του λαϊκισμού, όταν βλέπω και τους δυο νομίζω ότι βλέπω τον Γιώργο Φούντα σε δυο ρόλους» σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνταχθεί με Το Ποτάμι.

Σημειώνεται ότι για την εκλογή Προέδρου αναποφάσιστοι παραμένουν οι Κ. Μάρκου και Β. Οικονόμου.

Σχετική βεβαιότητα για το «ναι» υπάρχει για τον Γ. Νταβρή, ενώ κοντά στο «ναι» βρίσκονται οι Χρ. Αηδόνης, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κουράκος, Σπ. Λυκούδης, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης, Γρ.Ψαριανός και Β. Πολύδωρας.

Στο «όχι» προσανατολίζονται, ή έχουν αποφασίσει, οι Π. Τατσόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Χρ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Π. Μουτσινάς, Θ. Τζάκρη και Μ. Μπόλαρης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.