Ειδησεογραφικό site

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς

23

Συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει ξεκινήσει για να υπογραμμίσει την τεράστια σημασία που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην επίτευξη συμφωνίας η οποία να διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αποτελεί, σύμφωνα με επιτελείς της Συγγρού, η συνάντηση που θα έχει ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις προθέσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 17.30 το απόγευμα, είναι να εκφράσει στον Ανώτατο Άρχοντα την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, που, όπως λένε συνεργάτες του, ενισχύουν τις υποψίες ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σκόπιμα υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις, λειτουργώντας με κρυφή ατζέντα για επιστροφή στη δραχμή την οποία εξ αρχής είχαν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει ότι είναι υπόθεση όλων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή κάθε πιθανότητας εξόδου από το ευρώ που, αν συμβεί, θα οδηγήσει στην καταστροφή του ελληνικού λαού.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο τέως πρωθυπουργός θα αναλύσει στον κ. Παυλόπουλο την πρόταση για “εθνική συνεννόηση” την οποία έχει υποβάλει από καιρό στην κυβέρνηση. Πρόταση που, όπως διευκρινίζουν επιτελείς της Συγγρού, δεν προνοεί την υποστήριξη του αιτήματος για Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που έχει υποβληθεί από άλλες δυνάμεις.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον προκάτοχό του στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή σε μια κίνηση που στόχευε να δείξει ότι η παράταξη της Κεντροδεξιάς παραμένει ενωμένη, στοχεύει να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες, προγραμματίζοντας αφενός συναντήσεις τόσο με πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής ζωής, όπως οι ηγεσίες των κομμάτων που ενστερνίζονται την ευρωπαϊκή προοπτική ή πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστα Σημίτης, και αφετέρου επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.