Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος σε Παπούλια: Να ενώσουμε το έθνος – Κανείς δεν αντέχει λιτότητα και ανεργία

32


Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγινε στη μία το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, μετέφερε στον κ. Παπούλια προτάσεις και μηνύματα για συνένωση του έθνους, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βγούμε από την κρίση.

«Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι ότι δεν θέλουν αυτόν το «συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι», ενώ παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης.

Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα, θεωρώντας ότι είναι μια πολύ σημαντική βάση εκκίνησης, για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, είπε, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και, αναφερόμενος στο τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη, είπε ότι θέλουμε να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Θέλουμε, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών που είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες: «Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών, γιατί έπρεπε να δανειστούμε και τώρα η επάνοδος στην κανονικότητα μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».

Η συνάντηση Παπούλια – Βενιζέλου ήρθε δύο ημέρες έπειτα από την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για προσφυγή στις κάλπες το «συντομότερο δυνατόν, με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο», κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 16:30 ο κ. Βενιζέλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα επικαιρότητας, ενώ αύριο, Πέμπτη,  στις 6 το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.