Ειδησεογραφικό site

4 εκατ. ευρώ στον… κήπο του

30

H οικονομική αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε το πόσο των περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ σε χαρτονομίσματα τα οποία ανακαλύφθηκαν θαμμένα στον κήπο της βίλας του αρχηγού ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών κοντά στο Τορίνο (βορειοδυτικά).

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν εκδοθεί 15 εντάλματα σύλληψης: 8 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί – 7 στην Ιταλία και ένας στην Πορτογαλία – και άλλοι 7, περιλαμβανομένων 3 Βραζιλιάνων, αναζητούνται ακόμα.

Τα πρόσωπα αυτά θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε μία οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική για λογαριασμό της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, όπου έχει ως έδρα την επαρχία του Τορίνου ενώ έχει και πολλά παρακλάδια» σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Τα χαρτονομίσματα που εντοπίστηκαν θαμμένα στον κήπο αποτελούν τον «θησαυρό» της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός των χρημάτων, βρέθηκαν πολλά πολυτελή ρολόγια, ανάμεσά τους 26 Ρόλεξ, κοσμήματα και άλλα πολυτελή αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που διήρκησε μήνες, κατασχέθηκαν 415 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ, σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στο λιμάνι της Βαλένθιας της Ισπανίας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.