Ειδησεογραφικό site

Στον δρόμο ξανά οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί

36

Το «βάπτισμα του πυρός» λαμβάνουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν βγει τις τελευταίες ημέρες ξανά στον δρόμο έπειτα από αρκετούς μήνες και παρά τις εκκρεμότητες σχετικά με την ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Εχουν χωριστεί σε ομάδες των έξι – επτά ατόμων και με τη συνοδεία ενστόλου της ΕΛ.ΑΣ από το οικείο Α.Τ., αλλά και τουλάχιστον ενός αστυνομικού της Ασφάλειας πραγματοποιούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Φορούν τις παλιές στολές τους, στις οποίες έχει προστεθεί το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ. Οι περιπολίες έχουν τη μορφή εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων, και -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας- μέχρι στιγμής φαίνεται να αφορούν κυρίως έλεγχο των καταστημάτων και των εγγράφων αλλοδαπών. Από τους 2.858 διαθέσιμους δημοτικούς αστυνομικούς πανελλαδικά οι 1.536 εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ (1.034 στην Αθήνα).

«Θα πάρουμε στολές σύντομα», ήταν η λακωνική απάντηση (πρώην) δημοτικού αστυνομικού όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τον λόγο που ακόμα φορούν τις παλιές τους στολές.

Χθες, έκαναν περιπολίες τουλάχιστον δύο τέτοιες ομάδες στην περιοχή της Κυψέλης. Το πρωί πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ελέγχοντας τις άδειες λειτουργίας, ενώ μετά το μεσημέρι περιορίστηκαν σε περιπολίες κατά μήκος του πεζόδρομου που εκτείνεται από την πλατεία Κυψέλης σχεδόν μέχρι την οδό Πατησίων. Η εκπαίδευση άρχισε εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι έλεγχοι που κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν και τα έγγραφα αλλοδαπών.

Ο πίνακας του ΑΣΕΠ

Η άλλη όψη του νομίσματος, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, έχει να κάνει με τη νομιμότητα και την ασφάλεια της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο οριστικός πίνακας του ΑΣΕΠ με τον οποίο οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν στον τελικό φορέα υποδοχής, αναμένεται εντός του Αυγούστου, άρα τυπικά δεν έχουν ακόμα αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.