Ειδησεογραφικό site

Στις 25 Ιουνίου η απολογία Ζαρούλια μετά το «μπλόκο» Μιχαλολιάκου στις ανακρίτριες

33

Αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος καταφέρνοντας έτσι να «μπλοκάρει» τη διαδικασία της απολογίας της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Εφετείο.

Αφορμή για την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης αποτέλεσαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος, οι ισχυρισμοί του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ότι ο εντολέας του Στάθης Μπούκουρους, επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΧΑ, δέχθηκε πιέσεις από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μιλήσει.

Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν ελιγμό του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ, ο οποίος στρέφεται κατά των ανακριτριών προ του κινδύνου προφυλάκισης και της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος από τους συνηγόρους του κ. Μιχαλολιάκου, η απολογία της Ελένης Ζαρούλια «παγώνει» μέχρι να εξεταστεί η νομιμότητα εξέτασης του αιτήματος εξαίρεσης των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου.

Προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου δόθηκε στην Ελένη Ζαρούλια

Προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου δόθηκε στην Ελένη Ζαρούλια μετά την αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που κατέθεσε ο προφυλακισμένος σύζυγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η Ελένη Ζαρούλια επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα αλλά η διαδικασία «μπλόκαρε» με την κατάθεση αιτήματος. Βγαίνοντας από το Εφετείο δε θέλησε να κάνει καμιά δήλωση ενώ υποστηρικτές της που είχα συγκεντρωθεί από έξω φώναζαν το γνωστό σύνθημα: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Αντίθετα ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δήλωσή του έκανε λόγο για πολιτικές διώξεις ενώ χαρακτήρισε «φασιστική και σταλινικού τύπου την όλη διαδικασία της ανάκρισης».

Ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Νίκος Αντωνιάδης, που κατέθεσε και την αίτηση σε δήλωσή του ανέφερε πως η κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης με τη σημερινή απολογία της κυρίας Ζαρούλια είναι εντελώς συμπτωματική. Όπως είπε ο εντολέας του άφησε να παρέλθουν δύο εβδομάδες από την καταγγελία που έκανε ο κ. Κούγιας σύμφωνα με την οποία ο εντολέας του Στάθης Μπούκουρας πιέστηκε από τις ανακρίτριες για να «καταδώσει» άλλους συγκατηγορούμενούς του. Ο Κ. Αντωνιάδης ξεκαθάρισε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος περίμενε να διαψευσθεί η καταγγελία αυτή κάτι που δε συνέβη ποτέ, όπως όπως είπε, και έτσι κατέθεσε την αίτηση.

Αύριο, Τετάρτη, επρόκειτο να απολογηθεί ο Κώστας Μπαρμπαρούσης αλλά με τη σημερινή εξέλιξη ο κατηγορούμενος βουλευτής της ΧΑ αναμένεται να λάβει προθεσμία καθώς μετά την κατάθεση και της εξαίρεσης όλες οι προγραμματισμένες απολογίες για την υπόθεση της ΧΑ θα μετατεθούν χρονικά μέχρι να εξετασθεί το αίτημα της εξαίρεσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.