Ειδησεογραφικό site

Ζωή: Ο Τσίπρας έκανε εκλογές στα μουλωχτά και το ήξεραν μόνο οι εκβιαστές-δανειστές

51

lafazanis-konstantopoulou

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή. Την ίδια ώρα ανέφερε οτι το ίδιο έπραξε και η κυβέρνηση η οποία όπως σημείωσε παραιτήθηκε στα μουλωχτά.

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδιασίας από από τη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη.

«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλη», τόνισε.

«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Προέδρου της Βουλής είναι πάρα πολύ σημαντική για τη λειτουργία της Βουλής.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας και το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

Λαφαζάνης πριν δει Ζωή: H κυβέρνηση έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα

«Το αντικείμενο της συνάντησης είναι για να ενημερώσω την πρόεδρο της Βουλής για την δημιουργία του νέου κόμματος, για τις προοπτικές και τις απόψεις του, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου»

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε με νόημα ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες, καθώς όπως είπε, «η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ανέφερε ότι θα παραλάβει την διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς αποτελεί πλέον την τρίτη Κοινοβουλευτική δύναμη και θα την εξαντλήσει.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.