Ειδησεογραφικό site

Στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας

30

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και το ραντεβού που έχει σήμερα στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αναμένεται να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει κρίσιμες επαφές με την ευρωπαϊκή ηγεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ωστόσο, ακόμη δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία για το ταξίδι του.

Όσον αφορά στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αν και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι για την ώρα δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου ο κ. Τσίπρας θα δει την κυρία Μέρκελ και μπορεί να έχει μαζί της κάποια ολιγόλεπτη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολαντ, έχει καλέσει τον κ. Τσίπρα για συνάντηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Έτσι, με βάση τις ημερομηνίες, οι επαφές του κ. Τσίπρα να πραγματοποιηθούν την περίοδο μεταξύ 10 με 12 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.