Ειδησεογραφικό site

Στις αρχές Ιουνίου απολογείται ο Γ.Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

46

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου καλείται να απολογηθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώπιον του αρεοπαγίτη- ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Αντίστροφα όμως, μετρούν το χρόνο που θα βρεθούν ως κατηγορούμενοι και οι συγγενείς του πρώην υπουργού που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ όταν διαπιστώθηκε πως τα ηλεκτρονικά αρχεία της λίστας Λαγκάρντ που αντιστοιχούσαν στα ονόματά τους είχαν διαγραφεί από την αρχική λίστα.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, οι οποίοι είχαν εξεταστεί και ως ύποπτοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης .

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός με απόλυτη μυστικότητα κάλεσε και εξέτασε διευκρινιστικά πέντε μάρτυρες, που προέρχονται και από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασταυρώσει συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με τις αξιόποινες πράξεις, καθώς εκτιμάται ότι το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει στο φάκελο της δικογραφίας είναι ολοκληρωμένο.

Το σημαντικότερο στάδιο της έρευνας μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα είναι η έκδοση του βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσει ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.

Αντίθετα, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη , οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Χρήστο Παπακώστα, ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.