Ειδησεογραφικό site

Στιγμιότυπα και παρασκήνιο από την εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Τι συζητήθηκε στα πηγαδάκια, ποιοι μίλησαν με ποιους

42

Μπορεί η συνεδρίαση στη Βουλή σήμερα να αφορούσε την εκλογή της νέας προέδρου του Σώματος Ζωής Κωνσταντοπούλου, όμως τα βλέμματα συγκέντρωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του παρουσία στο Κοινοβούλιο.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έφτασε ευδιάθετη, φορώντας ένα έντονο τιρκουάζ μπλουζάκι μέσα από το σκούρο της σακάκι, χαιρέτησε στα θεωρεία τον κόσμο και ήταν συνεχώς χαμογελαστή. Παρών στη Βουλή και εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Πολλοί ήταν οι βουλευτές που πλησίασαν τον κύριο Βαρουφάκη και προφανώς τον ρώτησαν για τις επαφές του στην Ευρώπη, ενώ εκείνος συνομίλησε για ώρα με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, ενώ δεν έβγαλε καθόλου τα χέρια από την τσέπη, παρά μόνο όταν κάθισε.

Για πρώτη φορά κάθισε στα υπουργικά έδρανα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, καθώς κατά την χθεσινή ορκωμοσία είχε προτιμήσει τα έδρανα του κόμματός του. Μεταξύ όσων τον χαιρέτησαν ιδιαίτερα θερμά ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Κώστας Κουκοδημος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Βενιζέλος είχε μια «χαλαρή» χειραψία με την κυρία Κωνσταντοπούλου, τον κύριο Σαμαρά, ενώ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε και σύντομη συνομιλία.

Αντίθετα, ούτε… βλέμμα δεν αντάλλαξε με την κυρία Κωνσταντοπούλου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κάθισε στα πίσω έδρανα, δίπλα στον συνονόματο και εξάδελφό του, νέο βουλευτή Σερρών.

Ο κύριος Λαφαζανης, είδε πως κάποιος είχε αφήσει τα πράγματά του στη θέση του και διαμαρτυρήθηκε, «αναγκάζοντας» τον Νίκο Χουντή τελικά να… μετακινηθεί.

Ο κύριος Αντώνης Σαμαράς επέλεξε σήμερα ένα γκρι κουστούμι, κάτι που γενικά δεν συνηθίζει…

Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των επτά αντιπροέδρων του κοινοβουλίου.

O πρόεδρoς της Boυλής εκλέγεται με μυστική ψηφoφoρία και με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών. Στους βουλευτές έχει διανεμηθεί ένα ψηφοδέλτιο με την προταθείσα, για το αξίωμα Ζωή Κωνσταντοπούλου και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος είναι κλινήρης λόγω τροφικής δηλητηρίασης. Απών και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξηγηθεί ο λόγος της απουσίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, έδωσαν πολιτικό όρκο στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς χθες απουσίαζαν στο Βερολίνο.

Πηγή: protothema

Τα σχόλια είναι κλειστά.