Ειδησεογραφικό site

Στη Δικαιοσύνη για ναζιστικό χαιρετισμό, αστυνομικός διοικητής

79

Στη Δικαιοσύνη φαίνεται πως βρίσκεται ήδη η υπόθεση του αστυνομικού διοικητή Ύδρας, ο οποίος κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αξιωματικός εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα, σε φωτογραφία που πιθανότατα έχει τραβηχθεί τον Μάρτιο του 2011 μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας, στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε για εξέταση στις δικαστικές αρχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αστυνομικός μπαίνει στο στόχαστρο ερευνών. Σε βάρος του έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι παρέστη και πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ενώ, η ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί τότε δεν τον καταδίκασε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως πέρα από τις φιλοχουντικές του απόψεις που ήταν γνωστές στους ανωτέρους του, είχε σύμφωνα με την αστυνομία στο παρελθόν βιαιοπραγήσει σε βάρος συναδέλφου του και για τον λόγο αυτό του είχε επιβληθεί στέρηση βαθμού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.