Ειδησεογραφικό site

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα για τον Σάββα Ξηρό

75

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τρομοκρατίας, μετά την κατάθεση δύο βουλευτών του κόμματος υπέρ του αιτήματος του καταδικασμένου για τη 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού για κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω της αναπηρίας του σε ποσοστό 93%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε το αίτημα ανθρωπιστικής μεταχείρισης οποιουδήποτε κρατούμενου και για οποιοδήποτε αδίκημα, είπε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος απέδωσε «πολιτική σημειολογία» στην υποστήριξη των δύο βουλευτών στο αίτημα Ξηρού.

«Προσπαθείτε να αποδώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ μία αντίληψη για την τρομοκρατία την οποία δεν έχει. Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταδικάσει την τρομοκρατία. Και έχουμε ένα λόγο παραπάνω να την καταδικάζουμε» υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.

«Εμείς αυτό θα το πράτταμε για οποιοδήποτε αδίκημα έχει καταδικαστεί οποιοσδήποτε κρατούμενος από την ελληνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν εξετάζουμε το χαρακτήρα του εγκλήματος. Ο χαρακτήρας του εγκλήματος εξετάσθηκε και απέφερε τα έννομα αποτελέσματα».

«Πολιτική σημειολογία είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της έννομης τάξης της ανθρώπινης ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου ανεξαρτήτως της πράξης του», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν μπορεί να θεωρείτε νόμιμη παρουσία σε νόμιμες διαδικασίας πολιτικά ανεπίτρεπτη».

«Αυτή την πολιτική σημειολογία έπρεπε να τη χαρακτηρίσετε ως θετική, και όχι ως ψόγο», ανέφερε και σημείωσε ότι «δεν θα πάω στο άλλο άκρο, να μιλήσω για μεροληψία με βάση το χαρακτήρα του εγκλήματος, αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο οι βουλευτές και να γίνονται αντικείμενο εκστρατείας που έχει άλλους στόχους».

Πριν τις αναφορές του κ. Αθανασίου σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης είχε υποστηρίξει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρός του είναι πολιτικά έκθετος.

Άλλο πράγμα ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ο μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη τρομοκρατίας, είχε αναφέρει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει «κάλυψη»για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τους δύο βουλευτές του.

Σε έντονο ύφος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού. «Τέτοια προκλητική και λαϊκιστική σύληση της μνήμης των θυμάτων δεν έγινε ούτε από τους νόμιμους εκπροσώπους των οικογενειών και των συνηγόρων τους», πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.