Ειδησεογραφικό site

Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας δεκάδες αρχηγοί κρατών

74

Στο Ριάντ αναμένονται σήμερα δεκάδες αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι μία ημέρα μετά το θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ.
Μεταξύ αυτων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ακύρωσε τροποποίησε το προγραμμα του ταξιδιού του στην Ινδία  προκειμένου να μεταβεί στο Ριάντ και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον αδελφό του εκλιπόντος και νέο βασιλιά Σαλμάν.

Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας αναμένονται μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και ο επικεφαλής της περσικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται επίσης να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ παρέστησαν χθες στην κηδεία του Αμπντάλα ενω λίγες ώρες μετά την ενθρόνιση του Σαλμάν, εκατοντάδες Σαουδάραβες πήγαν να δηλώσουν «υπακοή και πίστη» στον νέο μονάρχη και στον πρίγκιπα διάδοχο Μουκρίν σε ένα από τα Ανάκτορα του Ριάντ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.