Ειδησεογραφικό site

Στην Ιταλία εμφανίστηκε και το… Πορτοκάλι Τσίπρας!

66

Με πορτοκάλια «απαντά» η Σικελία στην κίνηση-πρόκληση της, Πάολα Μπακίντου, εκπρόσωπου της λίστας του «L’ Altra Europa con Tsipras» από τη Σαρδηνία.

Έπειτα από τις ημίγυμνες φωτογραφίες και την αποκαλυπτική καμπάνια, ήρθε λοιπόν το… Πορτοκάλι Τσίπρας να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κι όμως, πρόκειται για μια καμπάνια υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα για τη λίστα «L’ Altra Europa con Tsipras» και σύμφωνα με τον Άντζελο Σαρατσίνι, σκοπός της κίνησης αυτής είναι να αντικατασταθούν οι κονκάρδες της προεκλογικής καμπάνιας του ιταλικού συνδυασμού.

Μάλιστα, κατά τον Σαρατσίνι, το πορτοκάλι αυτό είναι ιδιαίτερο γιατί «καλλιεργείται με αγάπη από τα χέρια χιλιάδων αγροτών στην Ελλάδα» και κάθε μέρα ποτίζεται και μεγαλώνει από τον ήλιο του νότου!

«Μεγαλώνει λίγα μέτρα από το σπίτι σας. Κι αυτό είναι καλό, πολύ καλό. Ωστόσο, αν δεν το κόψετε κινδυνεύει να μείνει πάνω στα δέντρα και να σαπίσει», είπε για το πορτοκάλι Τσίπρα ο Σαρατσίνι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Πρωτοβουλία Υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής.

«Αυτό είναι το πορτοκάλι που θα ήθελαν να μη σας αφήσουν να φάτε. Ποιος; Εκείνοι που έχουν κυβερνήσει την Ευρώπη μέχρι σήμερα… μέσω οδηγιών που ενθαρρύνουν τις πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται τα τρόφιμα σε πολύ χαμηλό κόστος. Είναι αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει να τρώτε και σε τι τιμή, ότι αντί για ένα ελληνικό πορτοκάλι πρέπει να αγοράσεις ένα άλλο, που έρχεται από πολύ μακριά. Θα ήθελαν να σου κλέψουν το πιο σημαντικό δικαίωμα: το δικαίωμα να επιλέγεις το φαγητό που θα φας… Θα ήθελαν να είναι σε θέση να ελέγχουν και τις τιμές και την ποιότητα: δηλαδή τη… διατροφικοκυριαρχία», είπε και πρόσθεσε ότι η Άλλη Ευρώπη, με τον Τσίπρα, «θέλει αυτό το δικαίωμα να σου επιστραφεί, για να μπορείς να συνεχίσεις να τρως το πορτοκάλι που κρατάς στο χέρι σου, το πορτοκάλι «Τσίπρας»».

Τα σχόλια είναι κλειστά.