Ειδησεογραφικό site

«Στημένο παιχνίδι πολιτικών εκβιασμών» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

28

Συντονισμένη πολυεπίπεδη επιχείριση εκβιασμού και ποδηγέτησης της ελληνικής Βουλής και κατ’ επέκταση και του ελληνικού λαού, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, που ξεκινά αύριο με την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι οι πιέσεις θα κλιμακωθούν ενόψει της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας στις 29 Δεκεμβρίου και προσπαθεί να προετοιμαστεί για μια αναμέτρηση χωρίς όρια, από μέρους των πολιτικών του αντιπάλων, όπως λένε στελέχη του.

Η Κουμουνδούρου φέρεται αποφασισμένη να οξύνει τους τόνους και να καταγγείλει αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, αλλά και αντιθεσμικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στόχος της προπαγανδιστικής επιχείρησης, που εξελίσσεται σχεδιασμένα, όπως θεωρούν, από αγορές, Ευρωπαίους παράγοντες, εγχώριο οικονομικό σύστημα και κυβέρνηση, είναι να αποφευχθεί η προσφυγή στις κάλπες και να εξασφαλιστεί η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, με νέες επώδυνες δεσμεύσεις προς την τρόικα. Αλλά, λένε, ακόμη κι αν δεν πετύχουν με αυτή την επιχείρηση να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε, να διαμορφωθούν συνθήκες για μια προεκλογική σύγκρουση, που θα επιδεινώσει το κλίμα τρομοκρατίας των Ελλήνων ψηφοφοριών, ώστε να ανασχεθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και να μην προκύψει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί προς τούτο υψηλούς τόνους, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι θα φτάσουν στο σημείο να στήσουν ακόμη και bank run, για να οδηγήσουν τους βουλευτές σε θετική ψήφο στην προεδρική εκλογή.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δηλώσεις και παρεμβάσεις που έγιναν από τον κοινοτικό επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, έως τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βουλευτή, έως τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για να μιλήσουν για «βρώμικο εκβιασμό» και κινδυνολογία, για «κινήσεις ανωμαλίας» και «χονδροειδή τρομοκρατία», που ναρκοθετεί την ίδια τη χώρα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «στόχος των πιο επιθετικών χρηματιστικών κύκλων, της εγχώριας και ευρωενωσιακής αντίδρασης είναι να ματαιώσουν την πορεία της χώρας προς τις εκλογές, να ακυρώσουν την έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού και να επιβάλουν στον τόπο ένα νέο σκληρότερο γύρο λεηλασίας, διάλυσης, εκποιήσεων και απορρυθμίσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ακόμη και τώρα εξακολουθεί να απορρίπτει κάθε ιδέα συναίνεσης, καθώς και κάθε σενάριο που μπορεί να αποτρέψει τι εκλογές, όπως ο σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια «ενδιάμεση» λύση. Και διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να μείνει σε αυτή τη γραμμή σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε εκείνη που εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εκτιμά ότι αμέσως μετά θα ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ η δυναμική του στο εκλογικό σώμα και η προσφυγή στις κάλπες δεν πρόκειται να αργήσει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.