Ειδησεογραφικό site

Στενεύει τα περιθώρια για την Ελλάδα ο Σόιμπλε – Αντίθετος με την παράταση του προγράμματος

44

Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης θέτει ως προϋπόθεση για την επέκταση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times.

Σύμφωνα με τους FT, ο κ. Σόιμπλε αντιτίθεται σε μια γρήγορη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος μετά τις 28 Φεβρουαρίου, περιορίζοντας έτσι τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους.

«Χρειάζεσαι μια δομή για να διαπραγματευτείς. Έως τώρα (οι Έλληνες) δεν έχουν υπάρξει ξεκάθαροι σε αυτό», δήλωσε στους FT αξιωματούχος που έχει γνώση των απόψεων του κ. Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έκανε ξεκάθαρες τις απόψεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Πάντως, όπως προσθέτει η βρετανική εφημερίδα οι περισσότεροι συμμετέχοντες εμφανίστηκαν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πιθανότατα με επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων στήριξης ή και με μείωση των δημοσιονομικών στόχων, εάν η Ελλάδα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.