Ειδησεογραφικό site

Στα «πράσα» σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

47

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα Σπάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 41χρονος ημεδαπός, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
Ειδικότερα, μετά από συστηματική διερεύνηση και αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση σπείρας, που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, εντοπίσθηκε συνεργείο αυτοκινήτων στη περιοχή των Σπάτων, το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα ως χώρο αποθήκευσης και εντός του οποίου είχε εγκαταστήσει εργαστήριο συσκευασίας και επανατυποποίησης των ναρκωτικών. Εντός του συνεργείου συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε ο 34χρονος Αλβανός να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη περιοχή των Σπάτων και ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη) στο σημείο του αερόσακου (airbag) ποσότητα ηρωίνης βάρους 3.663 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ηρωίνης βάρους 18.031 γραμ.
Σκόνη άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους 11.158 γραμ.
Ένα πολεμικό τυφέκιο kalashnikov.
Δύο πιστόλια.
Δύο χειροβομβίδες.
Το χρηματικό ποσό των 26.130 ευρώ.
Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου τυποποίησης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών (υδραυλική πρέσα, μεταλλικά καλούπια κλπ).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.