Ειδησεογραφικό site

Στα… πέρατα του κόσμου θα στείλει η Νορβηγία τους μετανάστες

39

 

Νορβηγοί πολιτικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τους πρόσφυγες στο Svalbard, μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου η οποία σήμερα τουλάχιστον κατοικείται από περισσότερες πολικές αρκούδες παρά ανθρώπους.

Τοπικοί εκπρόσωποι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η περιοχή θα μπορούσε να δεχτεί τους μετανάστες και να γίνει το νέο τους σπίτι.

Το κόμμα ζήτησε από τον κυβερνήτη του Svalbard να εξετάσει τη νομιμότητα του σχεδίου, καθώς η περιοχή δεν ανήκει στην ζώνη του Σένγκεν και έτσι δεν μπορούν οι μετανάστες να περάσουν άνετα εκεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών Μέσων οι τοπικοί πολιτικοί έχουν δεσμευτεί να εργαστούν «100 τοις εκατό» για μια γρήγορη υλοποίηση του σχεδίου αν αποδειχθεί νομικά ορθό.

Πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους δουλεύουν σε ανθρακωρυχείο όμως δεν είναι βέβαιο ότι και οι μετανάστες θα θα μπορέσουν να δουλέψουν σε αυτό καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί 150 απολύσεις.

Η οικοδόμηση ενός κέντρου υποδοχής για τους μετανάστες θα ήταν ασφαλέστερη επιλογή, καθώς θα βοηθήσει να εκπληρωθεί η  ηθική υποχρέωση της χώρας για τους μετανάστες.

Δεν είναι σαφές αν η Νορβηγία είναι σε θέση να στείλει πρόσφυγες στο Svalbard λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης των νησιού. Αλλά οι πολιτικοί ελπίζουν ότι θα ήταν πιο εύκολο για  τους ανθρώπους να ζήσουν και να εργαστούν εκεί.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.