Ειδησεογραφικό site

Στα «μαχαίρια» Βούτσης – Ζωή για το «φαγοπότι» στο Ίδρυμα της Βουλής

54

Οργισμένη είναι η αντίδραση κύκλων του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στα σχόλια της προκατόχου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μέσω Twitter, αλλά και σε πληροφορίες αναφορικά με την τύχη των αποθεματικών των ΟΤΑ που, ως υπουργός Εσωτερικών, είχε «μαζέψει» για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας του περασμένου καλοκαιριού.

Συνεργάτες του κ. Βούτση κάνουν λόγο για απαράδεκτη παραποίηση των λεγομένων του, ενώ υποστηρίζουν ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής τόνισε ότι, απέναντι στον πόλεμο που δεχόταν η κυβέρνηση, τα αποθεματικά αξιοποιήθηκαν ως «καβάτζα» εν όψει της διαπραγμάτευσης και δεν δόθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κ. Βούτσης εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι σε εκείνη την περίοδο η Βουλή -με ευθύνη της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως αναφέρουν- δεν συνέβαλε σ’ αυτή την προσπάθεια.

Προσθέτουν ότι τα tweets της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχουν σκοπό να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, ενώ την «καρφώνουν», λέγοντας πως όσα καταγγέλλει η ίδια σήμερα, θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει ή θέσει σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η κυρία Κωνσταντοπούλου έγραψε στο Twitter τα εξής:

1. Σήμερα στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε ότι τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή χρέους και ως καβάτζα

2. Ο @tsipras πρέπει να εξηγήσει τελικά τι έγινε με τα αποθεματικά, πως χρησιμοποιήθηκαν κ γιατί ζητούσαν να πάρουν και αυτά της Βουλής

3. Από τα αποθεματικά της Βουλής, σε πείσμα των επιθέσεων Μάρδα – Δραγασάκη – Μαξίμου δεν πειράχθηκε ούτε ένα ευρώ και η απόφαση αυτή δικαιώνεται.

Το Ίδρυμα της Βουλής αγόρασε χρυσή λίρα αξίας 300 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα!

Πάρτι με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, την στιγμή που η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό, κάνουν στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει το protothema.gr, το Ίδρυμα αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο χρυσή λίρα αξίας περίπου 300 ευρώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Πηγές που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα οικονομικά του Ιδρύματος αναφέρουν μάλιστα πως το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα μόνο από τα δεκάδες που αποδεικνύουν την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Πάντως, σήμερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την έγκριση του ισολογισμού – απολογισμού της περασμένης χρονιάς αλλά, παρά τις επίμονες επισημάνσεις της πρώην προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου (στο ΔΣ του Ιδρύματος συμμετέχει ο νυν και οι πρώην πρόεδροι του κοινοβουλίου) πως απαιτείται έλεγχος σε όλα τα παραστατικά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες αγορές έχουν γίνει και ποιες είναι «εικονικές», η πλειοψηφία αποφάσισε να κλείσει το φάκελο με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, φέρεται μάλιστα να της είπε ότι «οι μέρες της δικής σας θητείας έχουν τελειώσει για τα καλά».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει να της προσκομίσουν όλα τα σχετικά τιμολόγια, αλλά της δόθηκαν ελάχιστα παραστατικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο απολογισμός των οικονομικών του Ιδρύματος δεν συνοδευόταν από την απαραίτητη έκθεση των ορκωτών λογιστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.