Ειδησεογραφικό site

Στα «κάγκελα» ο Χρύσανθος από τις «διαρροές» εις βάρος του -Τα παιχνίδια εξουσίας στο περιβάλλον του Μαξίμου

48

Στα “κάγκελα” βρίσκεται ο σύμβουλος και στενός φίλος και συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, από τις “διαρροές” περί εισήγησής του στον Πρωθυπουργό για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, με αφορμή ‘δήθεν’ ρήξη με την τρόικα.

Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος στους συναδέλφους του στη Βουλή, αλλά και σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ουδέποτε εξέφρασε παρόμοια άποψη είτε κατ’ ιδίαν στον Πρωθυπουργό, είτε στο πλαίσιο κάποιας σύσκεψης στο Μαξίμου.

Αντίθετα, όπως τονίζει, επανειλλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ της προσπάθειας να αναζητηθεί και να εξευρεθεί μία προσωπικότητα που θα “πείθει” και θα κάνει δύσκολο τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, το “όχι” στην εκλογή του νέου ΠτΔ από τη σημερινή Βουλή. Εκτιμά δε ότι και σ΄αυτό το ενδεχόμενο η κυβερνητική συμμαχία θα πρέπει να εξαντλήσει όλους τους τρόπους, προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να επιτευχθεί “προεδρική πλειοψηφία”.

Ο στενός φίλος και συνεργάτης του Πρωθυπουργού πάντως, “βλέπει” και “σκοπιμότητες” πίσω από τις ¨διαρροές¨περί εισηγήσεών του στον Αντ.Σαμαρά, οι οποίες “δεν αποκλείεται να προέρχονται και από Μαξιμικούς αντιπάλους του”, όπως λένε άνθρωποι που συνομιλούν τακτικά μαζί του.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, ότι ο Δημήτρης Σταμάτης, επίσης στενός σύμβουλος και συνεργάτης του Αντ.Σαμαρά, από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, προσεγγίζει διαφορετικά, πολλά καίρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.