Ειδησεογραφικό site

Σταϊκούρας-Ραϊχενμπαχ: Οι τράπεζες οφείλουν να παρέχουν δάνεια

42


Να σταματήσουν την απομόχλευση και να ξεκινήσουν να χορηγούν δάνεια προς τις επιχειρήσεις κάλεσαν σήμερα Παρασκευή τις τράπεζες από το βήμα του συνεδρίου «GR FOR GROWTH: funding SMEs» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

Απευθύνοντας την κεντρική ομιλία του συνεδρίου ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει τις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως οι ελαφρύνσεις αυτές θα γίνουν σταδιακά και το εύρος τους θα εξαρτηθεί από τον βαθμό περιορισμού της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στην πιστωτική επέκταση δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της ιδιωτικής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα είναι περιορισμένη. «Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν και προέβησαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 8,3 δισ. ευρώ. Οφείλουν συνεπώς να ανταποκριθούν, άμεσα και με επάρκεια, στο διαμεσολαβητικό τους ρόλο και να παράσχουν την απαραίτητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σ’ αυτό το ρόλο, εκτιμώ ότι θα ανταποκριθούν. Και πρέπει να ανταποκριθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.