Ειδησεογραφικό site

Σταθερά προσηλωμένη η κυβέρνηση στην έξοδο από το μνημόνιο – Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος στο Μαξίμου

45

Έως την Παρασκευή αναμένεται στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι είναι «θέμα ωρών» και τον ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, ένα τόνο πιο κάτω, να επιβεβαιώνει ότι οι όποιες δυσκολίες ξεπεράστηκαν.

Επί της ουσίας, μετά την προχθεσινή εντολή του Πρωθυπουργού να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων ώστε οι δύο ρυθμίσεις –για κόκκινα δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο- να κουμπώνουν μεταξύ τους, βρέθηκε η «χρυσή τομή» ώστε να δοθεί τέλος σε ένα θέμα για τη ρύθμιση του οποίου έχει δεσμευθεί ο κ. Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ και της Βουλής.

Απομένει η διαβούλευση με την πλευρά των δανειστών η οποία θα γίνει αύριο Πέμπτη και αν δεν υπάρξει άλλο πρόβλημα την Παρασκευή θα έρθει στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησης στο Μαξίμου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. Είναι ενδεικτικό ότι στη σύντομη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού σημείωσε με νόημα ότι «δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι και προσεκτικοί», έστειλε δύο μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες: Πρώτον ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τρόικα» και η αξιολόγηση «προχωρά κανονικά» και δεύτερον ότι η κυβέρνηση ούτε είχε ούτε έχει «σχέδιο Β» κι όποιος μιλάει γι αυτό «παίζει με τη φωτιά».

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, στη σημερινή συνάντηση και παρά τις επιμέρους δυσκολίες, επιβεβαιώθηκε ότι η Κυβέρνηση «παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον ‘‘οδικό χάρτη’’ εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο» με κύριο μέλημα στην παρούσα φάση την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και της αξιολόγησης από την τρόικα «εντός των ορίων τα οποία έχουν περιγραφεί πολλάκις ακόμη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.