Ειδησεογραφικό site

Σταθάκης: O ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει σε λίγες εβδομάδες μισθούς και συντάξεις-Δεν υπάρχει θέμα εσωτερικού δανεισμού

50

Αδύνατη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση όσον αφορά το θέμα των μισθών διευκρινίζοντας ότι «η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».

Κατά τον κ. Σταθάκη αυτό που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να διορθώσει τα πράγματα στην οικονομία «αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και βάζοντάς τη σε μία τροχιά ανασυγκρότησης». «Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο» συμπλήρωσε μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm.

Ο εκ των βασικών στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία του με τις δηλώσεις Γλέζου για τα περί εσωτερικού δανεισμού καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund»

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Γιώργος Σταθάκης αφού θεώρησε ότι είναι απίθανο να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και τα δύο κόμματα αυτής της κυβέρνησης, δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θα αμφισβητεί το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Φυσικά (μιλάμε για προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο), αφού η κυβέρνηση θα έχει χάσει πλήρως τη νομιμότητά της και αυτό σημαίνει και μια συντριβή του άλλου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.