Ειδησεογραφικό site

Σταθάκης: Έχουμε φτάσει στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με δικαιότερο τρόπο

37

Στον δικαιότερο καταμερισμό των φορολογικών βαρών που επιφέρει η ελληνική πρόταση στους θεσμούς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Σταθάκης, χαρακτηρίζοντας λύση που βάζει στο τραπέζι η Αθήνα την φορολογικά δικαιότερη μεταχείριση.

«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια αυτές τις μέρες, να μετατοπίσουμε την συζήτηση από την περικοπή μισθών και συντάξεων, να βρούμε μία λύση, φορολογικά δικαιότερη, καθώς θα μετατοπίσει το βάρος της προσαρμογής στον χώρο των επιχειρήσεων και τα πιο ευκατάστατα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως σημείωσε «έχουμε φτάσει στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με δικαιότερο τρόπο.», ενώ τόνισε ότι «το όφελος των ίδιων των επιχειρήσεων θα αποκατασταθεί παρά την επιβάρυνση λόγω της πορείας της οικονομίας».

Σύμφωνα με το θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «έχει γίνει απόλυτα σαφές ότι οι δύο συντελεστές έχουν φύγει από το τραπέζι». « Η μόνη πρόταση είναι οι τρεις συντελεστές», τόνισε.
Όπως ανέφερε: «Θα υπάρξουν αλλαγές στις κατηγορίες των τροφίμων και σε ποιο συντελεστή θα είναι, αλλά είναι ένα θέμα ανοιχτό σε διάφορες εκδοχές ισοδύναμων».

Είπε ότι «θα παραμείνει η έκπτωση στην έκτακτη εισφορά για τους κάτω των 30.000 ευρώ το χρόνο», ενώ «θα υπάρξει αύξηση στον φόρο των επιχειρήσεων από 26% στο 29% και έκτακτη φορολογία για έναν χρόνο για επιχειρήσεις με κέρδος άνω των 500.000 ευρώ, καθώς και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.