Ειδησεογραφικό site

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τα σενάρια εκλογών μέσα στο καλοκαίρι

20

Πλήθος εισηγήσεων, πάντα σε συνάρτηση με το δημοψήφισμα της Κυριακής και την απάντηση, «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ», του ελληνικού λαού, δέχεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά πληροφορίες, δεν είναι λίγα τα στελέχη που εισηγούνται τη μη παραίτηση της κυβέρνησης, ακόμα και στην περίπτωση της επικράτησης του ΝΑΙ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να μην υιοθετεί, προς το παρόν, αυτή την πρόταση. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με στενά άτομα του περιβάλλοντός του έκανε λόγο για «ισχυρές πιέσεις συμβιβασμού».

Κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με γνώση του σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, συνομιλώντας με συναδέλφους του στη Βουλή, απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που το «ΝΑΙ» υπερισχύσει του «ΟΧΙ», υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές εν μέσω θέρους.

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής ή μεταβατικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραδώσει την εντολή που του έχει δώσει ο λαός και δεν θα συνθηκολογήσει με εκπροσώπους της διαπλοκής.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι, εάν την Κυριακή υπερισχύσει το «ΝΑΙ», τότε τις επόμενες ημέρες ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα ενημερώσει τους εταίρους πως αποδέχεται την πρόταση Γιουνκέρ που έχει τεθεί στο δημοψήφισμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είπε, και εφόσον συμφωνήσουν οι εταίροι, η συμφωνία δεν θα χρειάζεται την έγκριση της Βουλής, καθώς θα την έχουν εγκρίνει οι πολίτες! Πρόσθεσε, δε, ότι μόνο οι εφαρμοστικοί νόμοι θα χρειάζονται την ψήφο της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Το ίδιο στέλεχος μίλησε και για το ενδεχόμενο να υπερισχύσει το «ΟΧΙ». Στην αρχή μάλιστα «τρόμαξε» τους συνομιλητές του, λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή, για να τους εξηγήσει αργότερα πως… αστειεύεται.

Ο ίδιος είπε πως το «όχι» θα επιταχύνει την τροχιά «ρήξης», μόνο που στο τέλος -όπως εκτίμησε- θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν οι δανειστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.