Ειδησεογραφικό site

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη (12 μ. – 4 μ.μ.)

38

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα εξήγγειλαν την Τετάρτη εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρουν ότι παρά τις κυβερνητικές «ιστορίες επιτυχίας» για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, «η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια».

Όπως αναφέρουν τα σωματεία, «σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν «μπαλάκι» και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» και εκτιμούν πως στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα.

Έτσι, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας για τέσσερις ώρες την Τετάρτη, ενώ
δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, «που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση», τις δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες και την υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.