Ειδησεογραφικό site

Σπορ: Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για το +8 εν όψει Τούμπας

56

Στις 3 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός ήταν στο -5 από τον ΠΑΟΚ και έβλεπε το πρωτάθλημα να απομακρύνεται. Περίπου δύο μήνες μετά, τα πάντα έχουν αλλάξει. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη χθεσινή τους νίκη επί του Ατρομήτου σε συνδυασμό με την ήττα του «Δικεφάλου του Βορρά» από τον ΟΦΗ βρίσκονται πλέον στο +8 από τη δεύτερη θέση και οδεύουν προς ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Τα χαμόγελα είναι πλατιά, αλλά ο εφησυχασμός απουσιάζει. Ουδείς στις τάξεις των Πειραιωτών βιάζεται να πανηγυρίσει από τώρα και η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα.

Όλοι γνωρίζουν πως με νίκη εκεί θα έχουν πιάσει το 42ο πρωτάθλημα με το ένα χέρι. Και θέλουν να… τελειώσουν τη δουλειά για να αποθαρρύνουν τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στρέφοντας την προσοχή τους ταυτόχρονα σε Κύπελλο και Europa League.

Ξεκαθαρίζει για Ρομπέρτο

Σήμερα ή αύριο θα φανεί αν ο Ρομπέρτο θα αγωνιστεί στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι πλέον καλά και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας αντί του Μπάλας Μέγιερι. Θεωρείται, επίσης, δεδομένο ότι Μαζουακού και Ελαμπντελαουί θα επιστρέψουν στα άκρα της άμυνας αντί των Γιαννούλη και Σαλίνο, ενώ πιθανές είναι και αλλαγές μεσοεπιθετικά. Όσο για το κέντρο της άμυνας, η θετική εμφάνιση του Σαντάνα χθες προσφέρει μια επιπλέον λύση στον Βίτορ Περέιρα δίπλα στους Σιόβα (που χθες απουσίαζε) και Αυλωνίτη, την ώρα που παραμένει εκτός ο Μποτία.

Εντυπωσιακοί αριθμοί επί Περέιρα

Πολύς λόγος γίνεται για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Βίτορ Περέιρα στην εικόνα του Ολυμπιακού στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του. Ανεξάρτητα από το αν αυτές είναι εμφανείς ή όχι, οι αριθμοί επί των ημερών του Πορτογάλου προπονητή είναι εντυπωσιακοί. Σε επτά ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου με αυτόν στον πάγκο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 23 γκολ κι έχουν δεχτεί μόλις δύο. Συνολικά οι Πειραιώτες μετρούν πλέον 14 συνεχείς νίκες, καθώς δεν έχουν στραβοπατήσει μετά το 2-2 με τον ΠΑΣ στις 6 Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.