Ειδησεογραφικό site

ΣΠΟΡ: Σπανούλης – Διαμαντίδης ζήτησαν ειρηνικούς τελικούς

57

Και οι δύο πλευρές θέλουν τον τίτλο. Ίσως όμως περισσότερο ακόμη κι από αυτόν, να θέλουν επιτέλους τελικούς σε ειρηνικό κλίμα, ήπιους τόνους, χωρίς έκτροπα, επεισόδια, φωνές κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να στερήσει κάτι από τη λάμψη των τελικών ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες.

Αυτό ήταν και το κοινό μήνυμα των «αιωνίων» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αρχηγοί και προπονητές τους εν όψει της έναρξης της σειράς των αγώνων την Κυριακή. «Αφήστε μας να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε», τόνισαν.

Στα αγωνιστικά, που δυστυχώς περνούν σε δεύτερη μοίρα, από τον μεν Ολυμπιακό τόνισαν πως δη δική τους πληρότητα και το πλεονέκτημα έδρας σε αντίθεση με τις απουσίες του αντιπάλου δεν τους φέρνει εφησυχασμό, ενώ από τον δε Παναθηναϊκό παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι για… μάχη, παρά τις αντιξοότητες.

Βασίλης Σπανούλης: «Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και ο καλύτερος να κερδίσει. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια δίχως έκτροπα, ο νικητής να είναι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Να αφεθούν οι δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Θέλουμε να γίνουν οι τελικοί σε όμορφο κλίμα χωρίς βία. Ελπίζω να είναι όλα καλά. Μακάρι να μην έχουμε έκτροπα. Όλα τα άλλα δεν με προβληματίζουν. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Εμείς έχουμε προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς, όπως του Γκιστ και του Παππά. Έχουμε θέμα και με τον Μπατίστα. Θα παλέψουμε. Θα πρέπει να διαβάσουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Φτάνουμε στο τέλος μιας σεζόν και είμαστε στους τελικούς. Έχουμε σχεδόν όλη την ομάδα έτοιμη. Το λέω γιατί μέσα στη σεζόν είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την σεζόν για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά και είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο, αυτό εύχομαι».

Παράλληλα, τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν περίμενε τους… τελικούς για να παίξει το μπάσκετ που ξέρει. «Δουλεύουμε πάντα για μεγάλα παιχνίδια. Όλο αυτό το διάστημα παίζουμε δυνατά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξέρεις, είμαστε σαν τους μαθητές. Εμείς διαβάζουμε καλά όλη την σεζόν. Δεν πάμε να δώσουμε εξετάσεις όντας αδιάβαστοι. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Νιώθουμε έτοιμοι», τόνισε.

Σχετικά με την πίεση που έχει ο Ολυμπιακός, ως ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας και τον τίτλο του φαβορί, είπε: «Δεν μπορώ να μετρήσουμε την πίεση, αν είναι μεγαλύτερη τώρα σε σχέση με το Final-Four. Στον Ολυμπιακό πάντα υπάρχει πίεση και έχουμε μάθει να λειτουργούμε υπό πίεση. Μας αρέσει η πίεση. Νιώθουμε καλά. Δουλεύουμε με συνέπεια, με μέθοδο και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε πως έχουμε κάνει και κάνουμε το καθήκον μας. Τα έχουμε λοιπόν καλά με τους εαυτούς μας. Θα πρέπει και στους τελικούς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν… παρασύρεται από τις απουσίες του Παναθηναϊκού. «Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα, έχει παίκτες με τεράστια εμπειρία, που έχουν κατακτήσει τίτλους. Έχουν απώλειες, αλλά έχουν βάλει και άλλους παίκτες στο ροτέισον. Αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο θα σε τιμωρήσει. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Να παίξουμε έξυπνα και με μυαλό, αυτό θέλω», είπε.

Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Εύχομαι οι τελικοί να είναι εξαιρετικοί φέτος. Χαίρομαι που υπάρχει ρεκόρ στα εισιτήρια. Ο Έλληνας αγαπά το μπάσκετ και θέλει να έρχεται στο γήπεδο ώστε να το απολαύσει. Δεν θέλουμε βία. Θέλουμε τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχει. Έχει σταθερότητα και έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εμείς έχουμε προβλήματα. Χάσαμε δύο πολύτιμους παίκτες για εμάς, τους Παππά και Γκιστ. Είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ενόψει των τελικών. Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα και στους προηγούμενους τελικούς, γιατί έπαιζε καλό μπάσκετ και είχε καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πήρε το Πρωτάθλημα. Έχει την καλή ομάδα έχει και την ψυχή ο Παναθηναϊκός ώστε να κερδίσει τον Ολυμπιακό».

Ερωτηθείς αν συνιστά για την ομάδα του πλεονέκτημα οι δύο επιπλέον μέρες ξεκούρασης, απάντησε: «Μία μέρα διαφορά υπάρχει. Δεν υπάρχει διαφορά στο θέμα ξεκούρασης. Απλά, δουλέψαμε λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από εμάς σίγουρα. Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε κάποια πράγματα».

Σχετικά με τη μεταμόρφωση κάποιων παικτών επί των ημερών του, είπε: «Σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι σαν πρώτος κόουτς στον ΠΑΟ, θεώρησα πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κερδίσω είναι κάποιους παίκτες. Παίκτες που δεν έπαιζαν. Ήθελα να μεγαλώσω το ρόστερ και να βελτιώσω το κομμάτι της τακτικής».

Φυσικά δεν είχε καμία διάθεση να αποκαλύψει πώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. «Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και έχει πολλά στυλ παιχνιδιού. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να τον αντιμετωπίσουμε με την άμυνα μας. Ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός σε άμυνα και επίθεση. Θα δείτε στο γήπεδο τι θα κάνουμε», δήλωσε.

Τέλος, για το πρόβλημα τραυματισμού του Μπατίστα και τους «φρέσκους» στην ομάδα Κούπερ και Μόργκαν είπε: «Ο Μπατίστα είναι σημαντικός για την ομάδα μας. Ακόμη δεν έχει προπονηθεί μαζί μας. Κάθε μέρα μιλάμε με τους γιατρούς, αλλά λείπει αρκετό καιρό και είναι δύσκολο με μία προπόνηση να μας βοηθήσει άμεσα. Ο Κούπερ ξέρει καλύτερα το Πρωτάθλημα, πιστεύω θα μας βοηθήσει, όπως και ο Μόργκαν».

Πηγή: sport-fm.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.