Ειδησεογραφικό site

ΣΠΟΡ: «Γκαζώνει» για την «Αγια-Σοφιά» η ΑΕΚ – Το ΣτΕ άναψε το «πράσινο φως»!

32

Όλη η ΑΕΚ, όλος ο… κιτρινόμαυρος οργανισμός, από την ΠΑΕ έως τον τελευταίο φίλαθλό της περίμεναν με ανυπομονησία την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα του γηπέδου της Ένωσης. Όλοι γνώριζαν μήνες τώρα πως οι προσφυγές Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας αλλά και ενός μικρού αριθμού πολιτών δεν θα είχαν τύχη.

Σήμερα έγινε και επίσημο και άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, για την »Αγιά Σοφιά». Κι αυτό διότι ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος δημοσίευσε τις υπ΄ αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας οι οποίες απορρίπτουν τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και μικρής μερίδας διψήφιου αριθμού πολιτών.

Πρόκειται για τις δυο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και επιτρέπουν στην Ένωση να τρέξει το πρότζεκτ της που αφορά την »Αγιά Σοφιά». Το σκεπτικό της απόφασης κάνει λόγο για αβάσιμους και αόριστους ισχυρισμούς από όσους κατέθεσαν προσφυγή (δήμους και πολίτες). Πιο συγκεκριμένα οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, άλλους ως αβάσιμους και άλλους ως αόριστους.

Στην ΑΕΚ πλέον θα πατήσουν το γκάζι με εντολή Μελισσανίδη (την έχει δώσει μήνες τώρα στους συνεργάτες του) προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα ανέγερσης του νέου… σπιτιού της ΑΕΚ στα πατρογονικά της εδάφη!

Στον φάκελο που ήδη υπάρχει λοιπόν θα μπουν πλέον και οι αποφάσεις του ΣτΕ και αναμένεται άμεσα (και) το Ο.Κ. της Πολιτείας αφού τόσο ο κ. Κοντονής όσο και ο κ. Λαφαζάνης είχαν επισημάνει με δηλώσεις τους ότι η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις προσφυγές του δήμου θα γίνουν απόλυτα αποδεκτές απ’ όλες τις πλευρές είτε αυτές ήταν υπέρ της Ένωσης είτε υπέρ του δήμου και των πολιτών.

Πηγή: gazzetta.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.