Ειδησεογραφικό site

Σπάει τη σιωπή του ο Σαρτζετάκης και γράφει για τον Λαμπράκη

38

Πόνημα 1.600 σελίδων, σε άπταιστη καθαρεύουσα, για την υπόθεση Λαμπράκη, τα παρασκήνιά της, τον δικό του ρόλο αλλά και την πολιτική ατμόσφαιρα της περιόδου ως το 1965, έγραψε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Βηματοδότη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης:

Παραδοσιακά οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας είναι από τα πρόσωπα εκείνα που δεν μιλούν και δεν τοποθετούνται δημοσίως. Αυτό ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν αξιωματικά.

Ενας από τους πρώην Προέδρους όμως μαθαίνω ότι δεν άντεξε άλλο τη σιωπή. Ετσι, πληροφορούμαι ότι ο κ. Χρ. Σαρτζετάκης έχει συγγράψει ένα πόνημα 1.600 (!) σελίδων, σε άπταιστη καθαρεύουσα, για την υπόθεση Λαμπράκη, τα παρασκήνιά της, τον δικό του ρόλο αλλά και την πολιτική ατμόσφαιρα της περιόδου ως το 1965.

Παρά ταύτα, το σχέδιο έκδοσης του έργου έχει κολλήσει. Γιατί; Επειδή ο πρώην Πρόεδρος επιθυμεί η έκδοση να είναι πολυτελής και δερματόδετη, παρά τις έντονες επιφυλάξεις των εκδοτών που έχει προσεγγίσει, οι οποίοι του εξηγούν ότι μια τέτοια έκδοση, όσο κι αν προκαλεί το ενδιαφέρον, είναι δραματικά ζημιογόνος (από οικονομικής απόψεως).

Πηγή: tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.