Ειδησεογραφικό site

Σούσι και ξερό ψωμί για τη Ραχήλ

40

Μαγεμένη από το πρόσφατο ταξίδι της στην Ιαπωνία και τις εμπειρίες που αποκόμισε δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή. Και δεν ήταν μόνο το καθημερινό ποστάρισμα στη σελίδα της στο Facebook με δεκάδες προσωπικά καρέ από τις στιγμές που έζησε στη χώρα της Άπω Ανατολής, αλλά και οι διατροφικές της συνήθειες που απ’ ότι φαίνεται άλλαξαν κατά την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη.

Τι το ήθελε η βουλευτής από την Κοζάνη να δοκιμάσει σούσι;  Το ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό το οποίο έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι (σάρι), το οποίο συνδυάζεται με άλλα υλικά που αποκαλούνται Νέτα (neta) και τον τόνο ή τον σολομό χωρίς το ρύζι που λέγεται σασίμι (sashimi).

Χθες λοιπόν το μεσημέρι φεύγοντας από τη Βουλή αφού τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γιάννη Μηλιού, ο οποίος πρότεινε στάση πληρωμών προς τους δανειστές με την ίδια να τονίζει ότι «προηγείται ο λαός και μετά οι άλλοι» εξέφρασε την επιθυμία της για σούσι. Έτσι λοιπόν κατευθύνθηκε προς την οδό Απόλλωνος με τελικό προορισμό το εστιατόριο Furin Kazan, το οποίο φημίζεται για την γιαπωνέζικη του κουζίνα. Συνοδευόταν από φιλικό της πρόσωπο και επέλεξαν να καθίσουν σε τραπέζι πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία του εστιατορίου.

Η βουλευτής δοκίμασε, σύγκρινε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυθεντική γιαπωνέζικη κουζίνα σαν κι αυτή που απόλαυσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Τόκυο, εκφράζοντας την επιθυμία της να το επισκεφτεί ξανά πολύ σύντομα.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Τα σχόλια είναι κλειστά.