Ειδησεογραφικό site

Σούρλας: Η Ελλάδα «ανέβηκε» 25 θέσεις στην καταπολέμηση της διαφθοράς

53

Κατά 25 θέσεις κατάφερε να βελτιώσει η Ελλάδα την κατάταξή της στο διεθνή χώρο ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αυτό δήλωσε ο Γενικός ΓραμματέαςΔιαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για το έτος 2014, που αξιολογεί 175 χώρες σε σχέση με τη διαφθορά του δημόσιου τομέα τους.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:

«Κατά 25 θέσεις βελτίωσε την κατάταξή της η Ελλάδα στο διεθνή χώρο ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας τα τελευταία δύο χρόνια, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρισκόταν στην 94η θέση το 2012, στην 80η το 2013 και φέτος στην 69η.

Αυτά τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν από τη διεθνή οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας για την πάταξη της διαφθοράς.

Η εκπεφρασμένη πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, με τη δημιουργία νέων και αποτελεσματικών «μηχανισμών» δράσης κατά της διαφθοράς και η αποφασιστικότητα δικαιολογούν αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση της θέσης της χώρας μας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και τόλμη θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας, χωρίς υπερβολές, συγκαλύψεις και διακρίσεις, με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον».

Τα σχόλια είναι κλειστά.