Ειδησεογραφικό site

Σου παίρνουν το σπίτι και σου δίνουν «κάτι» για νοίκι!

73

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για όσους πολίτες λόγω πλειστηριασμών της κατοικίας τους αναγκαστούν εντός των επόμενων ημερών να βρεθούν στο δρόμο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Παρά τις προδιαγραφές που το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει θέσει στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, ώστε οι πλειστηριασμοί να λαμβάνουν υπόψη τους κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, πολλοί πολίτες δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες και να σώσουν τα σπίτια τους.

Το σχέδιο θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: ο πρώτος έχει να κάνει με τον κώδικα λειτουργίας των τραπεζών ώστε να υπάρξουν διπλά και τριπλά τσεκαρίσματα και να μην βγουν εκτός σπιτιών Έλληνες που έχουν τα κριτήρια προστασίας από το νόμο και ενδεχομένως λόγω άγνοιας δεν τον γνωρίζουν.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη δημιουργία δικτύου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στις περιφέρειες της χώρας για όσους βρίσκονται στο κόκκινο και επιθυμούν να βρουν λύσεις στο αδιέξοδο που περιέρχονται. Θα δημιουργηθούν υπηρεσίες που έχουν ως αρχικό στόχο θα έχουν να διευκολύνουν πολίτες να έρθουν σε επαφή ξανά με τις τράπεζες ή με το κράτος όταν χρωστάνε.

Και εδώ είναι που ξεκινά ουσιαστικά ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας, το επονομαζόμενο «κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας» με το υπουργείο Εργασίας να αξιοποιεί πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που «πατάνε» στο ΕΣΠΑ και να επιδοτεί την ενοικίαση κατοικιών μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.