Ειδησεογραφικό site

Σουηδία: Συνελήφθησαν οι ύποπτοι για τον διπλό φόνο στο ΙΚΕΑ

24

 

Η αστυνομία της Σουηδίας προχώρησε στη σύλληψη δύο υπόπτων για τον διπλό φόνο στο ΙΚΕΑ, στο Βέστερος. Ο πρώτος αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία υπόθεση μυστήριο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο, ή αν υπήρχαν σχέσεις μεταξύ των υπόπτων και των θυμάτων. Η αστυνομία, πάντως, επιβεβαίωσε τις ταυτότητες των θυμάτων. Πρόκεται για μία 55χρονη γυναίκα και τον 28χρονο γιο της.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μία γυναίκα 55 ετών και τον γιο της 28 ετών που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βέστερος, Βικτόρια Χόλμγκρεν, αρνούμενη να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των θυμάτων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα VLT «η γυναίκα και ο ο γιος της βρίσκονταν σε διακοπές σε άλλη περιοχή, αλλά είχαν γνωστούς στο Βέστερος». «Βρίσκονταν για ψώνια στο IKEA. Στο τμήμα των ειδών κουζίνας συνέβη κάτι, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση με μαχαίρι», αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ένας άνδρας 23 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε στάση λεωφορείου κοντά στο κατάστημα, ελάχιστη ώρα μετά την επίθεση και ένας δεύτερος άνδρας 35 ετών, ο οποίος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον τόπο της διπλής δολοφονίας. Αυτός ο άνδρας είχε αρχικά παρουσιασθεί ως θύμα. Η κατάστασή του δεν επέτρεψε να ανακριθεί. Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη στη στάση του λεωφορείου έπειτα από πλήθος μαρτυριών, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στο έγκλημα.

Η αστυνομική έρευνα καλείται να διαλευκάνει εάν υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα σε θύματα και θύτες, τους λόγους για τους οποίους αυτοί οι συγκεκριμένοι δύο άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση ανάμεσα σε εκατοντάδες πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίσθηκε ο δεύτερος ύποπτος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα VLT «οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν μαχαίρια από τα ράφια του IKEA».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.