Ειδησεογραφικό site

Σοκ από τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου – Ακραία στοιχεία εκμεταλλεύτηκαν την οργή των Ποντίων

43

 

Σοκ προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ακραίων στοιχείων ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.
Οι εικόνες και τα βίντεο από όσα συνέβησαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης των τραμπούκων που εκμεταλλεύτηκαν τη συγκέντρωση για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν από τους τελευταίου που έφτασαν στο σημείο της συγκέντρωσης. Στην θέα του ακραία στοιχεία άρχισαν να καταφέρονται αρχικά λεκτικά εναντίον του ενώ γρήγορα η ένταση κλιμακώθηκε με αγνώστους να πετούν τα πρώτα αντικείμενα σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου και να του φωνάζει «παραιτήσου» χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «προδότη».

Άμεσα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών συνοδεία ενός εκ των συγκεντρωμένων αλλά οι τραμπούκοι κλιμάκωσαν την επίθεσή τους με γροθιές και κλωτσιές σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου. Μια γυναίκα μάλιστα άρχισε να τον τραβάει από το σακάκι σκίζοντας τα ρούχα του βουλευτή. Ξαφνικά από το πλήθος εμφανίζεται ένας άνδρας με τζόκεϊ ο οποίος γρονθοκόπησε τον κ. Κουμουτσάκο παρά το γεγονός ότι ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον προστατεύσει.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε εδώ το βίντεο με τη γροθιά στο πρόσωπο που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος

Κουμουτσάκος: Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή αυτοί που μου επιτέθηκαν

Ο κ. Κουμουτσάκος στη συνέχεια μπήκε στη Βουλή με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο βουλευτής «έδειξε» τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Περιγράφοντας τις κινήσεις τους εναντίον του, είπε ότι τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν «Τι κρατάτε τον Φίλη; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον περικύκλωσε ομάδα νεαρών -τους οποίους ο κ. Βαρβιτσιώτης κατονόμασε ως μέλη του ΕΠΑΜ – και οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από μέλη της Χρυσης Αυγής, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τον καταδίωξαν  με σκοπό να του επιτεθούν.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόλαβε και κατέφυγε εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ οι ακραίοι που τον κυνηγούσαν επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον προστατεύσει και εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση – «Δεν ήταν από εμάς»

Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο κι έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν εχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε «πληροφορήθηκα όταν ημουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία».

Εντύπωση προκαλεί πάντως η «νοθρή» αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πορεία των Ποντίων και η χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία επενέβησαν για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν στόχος επίθεσης τραμπούκων μπροστά από το κτίριο της Βουλής!

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας έλεγαν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και εξηγούσαν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα εξετάσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.