Ειδησεογραφικό site

Σλοβενία: Ελπίζουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες της Ε.Ε.

49

Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες εξέφρασε ο  πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ ο οποίος συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.

«Ελπίζουμε ότι τα χρήματα που συνεισφέραμε για την ανάπτυξη της Ελλάδας θα επιστρέψουν μία μέρα», είπε ο κ. Τσέραρ, προσθέτοντας ότι όλοι αναμένουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι η χώρα «θα προσαρμοστεί στον κύκλο των ευρωπαϊκών κανόνων που η Σλοβενία και όλες οι χώρες πρέπει να σέβονται εξίσου».

Ο κ. Τσέραρ ανέφερε επίσης ότι δεν είναι σωστό να σχολιάσει πόσο ρεαλιστική είναι η πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για εσωτερική πολιτική υπόθεση της Ελλάδας.

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τώρα είναι αναγκαίο να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα και να αντιμετωπίζεται η χώρα ως ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε..

«Η Σλοβενία και ελπίζω ότι όλες οι άλλες χώρες θα φιλοδοξούν για την Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες που ισχύουν στην κοινότητα μας, στην περιοχή αυτή» δήλωσε ο κ. Τσέραρ στο περιθώριο συνεδρίασης της σλοβενικής Βουλής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.